• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Aldara" kultūras balvas - astoto reizi, starptautiskas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2004., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apstiprinātas Rūpniecības attīstības pamatnostādnes

Vēl šajā numurā

13.01.2004., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Aldara” kultūras balvas – astoto reizi, starptautiskas

ALDARIS.JPG (27737 bytes)
Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, kultūras ministre Inguna Rībena un a/s “Aldaris” prezidents Vitālijs Gavrilovs preses konferencē, kurā tiek paziņoti “Aldara” gada balvas operai laureāti
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Šobrīd, kad valsts un pašvaldību rūpju lokā ir milzums dienišķo vajadzību un kultūrai iespējams atvēlēt kaut arī diezgan prāvus, tomēr nepietiekamus līdzekļus, zelta vērtē ir katrs nesavtīgs ziedotājs. Tāpēc vakardienas preses konferencē kultūras ministre Inguna Rībena pirms akciju sabiedrības “Aldaris” gadskārtējās balvas laureātu nosaukšanas sacīja labus vārdus par kultūras labdariem, kas ar savu atbalstu palīdz saglabāt un vairot mūsu mākslas vērtības, un izteica cerību, ka ap “Aldara” prezidentu Vitāliju Gavrilovu, kas pašlaik kultūras pasākumos vēl diezgan vientuļš sēž uz mecenātu soliņa, ar laiku izaugs kupls pulciņš.
Ar šo gadu “Aldara” balva ir starptautiska, un laureātu atlases žūrijā līdz ar Kultūras ministrijas, Nacionālās operas un “Aldara” pārstāvjiem piekrituši darboties Lietuvas Mūzikas akadēmijas profesore Irēna Milkevičūte un Igaunijas Nacionālās operas galvenais diriģents Juri Alpertens.
2003.gada starptautiskās “Aldara” balvas laureāti ir operdziedātāja Marina Tropina, baleta soliste Margarita Demjanoka, LNO orķestra mākslinieks trompetists Armands Zaubergs un lietuviešu diriģents Gintars Rinkevičs, kura ieguldījums Latvijas mūzikas kultūrā divas reizes izpelnījies mūsu valsts augstāko atzinību – Lielo mūzikas balvu (1996. un 1999.gadā).
Par operas un baleta teātrim veltītu mūžu balva piešķirta Ivaram Krastiņam. Savas gaitas teātrī viņš sācis 1953.gadā un ilgajos darba gados nodziedājis 150 operlomas – no titullomas Riharda Vāgnera “Loengrīnā” līdz Benuā Džakomo Pučīni operā “Bohēma” aizvadītā gada 11.septembra izrādē.
Par mūža ieguldījumu operas mākslā balvu izpelnījusies Auguste Klinka, kas teātrī aizvadījusi trīsdesmit raženus darba gadus un dziedājusi visas vadošās liriskā soprāna lomas.
Starptautiskās “Aldara” gada balvas pasniegšanas ceremonija un laureātu godināšana notiks Latvijas Nacionālajā operā 21.janvārī.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Vitālijs Gavrilovs: “Gada balva, ko “Aldaris” piešķir jau astoto reizi, ir pats redzamākais, bet ne vienīgais veids, kā mēs sadarbojamies ar Nacionālo operu. Mēs esam pielikuši lielas pūles, lai sekmētu jauno mākslinieku izglītības iespējas, pieaicinot pašmāju un ārzemju labākos pedagogus. Turpmāk esam  paredzējuši piešķir stipendijas spējīgākajiem Horeogrāfijas vidusskolas un Mūzikas akadēmijas audzēkņiem, paturot viņus savā redzes lokā no skolas sola līdz Operas skatuvei.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!