• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai neviens nebūtu pabērna lomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2004., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

09.01.2004., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai neviens nebūtu pabērna lomā

Vakar, 8. janvārī, lai informētu par valsts programmu “Atbalsts ģimenēm ar bērniem”, preses konferenci rīkoja Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts. Tajā piedalījās ministrs Ainars Baštiks, Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Laila Rieksta – Riekstiņa un Bērnu un jauniešu lietu departamenta direktore Inga Liepa.
A. Baštiks kā šā gada būtiskāko iezīmi minēja to, ka 2004. gads ir Starptautiskais ģimenes gads, kad visā Latvijā notiks dažādi pasākumi ģimenes atbalstam – ģimenes tēmai veltītas diskusijas, semināri, konferences, zīmējumu un eseju, konkursi, dažādi projekti valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī nevalstiskajās organizācijās. Sekretariāta darbinieki domājuši arī par to, kā pilnveidot sniegtos sociālos pakalpojumus – darbu ar sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, palīdzību vardarbībā cietušām sievietēm un bērniem. Šā gada valsts programmas prioritātes ir atbalsts bez vecākiem palikušiem bērniem un bērniem no sociālā riska grupām, darba un atpūtas nometņu rīkošana bērniem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm.
Sekretariāts turpinās iesākto darbu ģimenēm draudzīgas vides veidošanā, ar to saprotot piemērotu infrastruktūru pašvaldībās, iespēju saņemt palīdzību krīzes situācijās, kā arī psiholoģiska atbalsta sniegšanu adoptētājiem un audžuģimenēm.
Pagājušajā gadā sākās darbs pie izmēģinājumprojekta “Atbalsts ģimenēm”, lai izstrādātu modeli, kā pašvaldībām un valsts institūcijām sadarboties darbam ar nelabvēlīgām ģimenēm un vecākiem, kuriem atņemtas bērnu aprūpes tiesības. Tiek domāts arī par bērnunamiem alternatīvām aprūpes formām pašvaldībās.
Pērn par valsts programmas līdzekļiem – 30 000 latu – ir uzlabota vides pieejamība bērniem ar kustību traucējumiem 12 institūcijās, kas sniedz pakalpojumus bērniem, par 66 000 latu ir iekārtoti 33 rotaļu, atpūtas un sporta laukumi un 39 600 lati izlietoti, organizējot 33 darba un atpūtas nometnes riska grupu bērniem. 52 571 lats tērēts, novēršot vardarbību pret bērnu, tie bijuši sabiedrību informējoši pasākumi, kā arī speciālistu apmācība darbam ar bērniem, kas cietuši no vardarbības.

Rūta Kesnere, “LV”
ruta.kesnere@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!