• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ģimenes ārstu darbā pagaidām nekas nemainās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2004., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ienesīgums - 4,53% gadā

Vēl šajā numurā

07.01.2004., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ģimenes ārstu darbā pagaidām nekas nemainās

Kā turpmāk strādās ģimenes ārsti un kas mainīsies primārās veselības aprūpes sistēmā – par to joprojām tiek diskutēts un patlaban nekādas pārmaiņas ne ārstus, ne iedzīvotājus vēl neskar.

Veselības ministrijas izveidotā darba grupa, kuras uzdevums ir izvērtēt pašlaik valstī divas paralēli pastāvošās ģimenes ārstu apmaksas un darba organizācijas sistēmas un izveidot vienotu primārās veselības aprūpes modeli visā Latvijas teritorijā, darbu turpinās līdz šā gada 1.jūnijam.
Veselības ministrija atgādina, ka plānotā ģimenes ārstu darba organizācijas un apmaksas sistēma nebūs jaunveidojums vai kāds trešais variants līdztekus jau pastāvošajiem lauku un Rīgas modeļiem, bet gan modificēts un uzlabots Rīgas un lauku modeļa apvienojums. Šā gada pirmā puse ir laiks, kad tiks apzināti, analizēti un veikti uzlabojumi jau pastāvošajās sistēmās un uz to bāzes veidota jaunā kārtība, kas labākajā gadījumā darbu varētu sākt gada otrajā pusē.
Informācijā presei Veselības ministrija uzsver, ka primārās veselības aprūpes nozare nevar turpināt strādāt, neko nemainot vēl vairākus gadus, jo par sistēmas trūkumiem liecina pacientu sūdzības un iedzīvotāju saslimstības statistika. Ar katru gadu attīstās medicīnas tehnoloģijas un tiek atklātas arvien jaunas ārstēšanas metodes, tādēļ līdzi šīm metodēm un tehnoloģijām ir jāmaina arī ģimenes ārstu darba organizācijas un apmaksas kārtība. Neko nemainot, pastāv arī risks, ka valsts nauda tiek nelietderīgi izlietota, ir pārliecināta Veselības ministrija.

Liena Pilsētniece, “LV”

liena.pilsetniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!