• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Apsveikuma runā Latvijas Televīzijā 2003.gada 31.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2004., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.01.2004., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente

Apsveikuma runā Latvijas Televīzijā 2003.gada 31.decembrī

Labvakar, un priecīgu Vecā gada vakaru!

Mēs esam pienākuši pie 2003.gada pēdējām minūtēm. Gads ir pagājis, tas Latvijai ir bijis sekmīgs, nākotne stāv mūsu priekšā nezināma, un tādēļ jau Vecā gada vakarā mēdz liet laimes, lai mēģinātu zīlēt, ko nākotne mums varētu atnest. Ir tādi spēki, ko mēs nevaram kontrolēt, ar tiem mums ir jāmācās sadzīvot, mums nav citas izvēles kā sadzīvot ar tiem, bet daudz kas ir mūsu pašu rokās, un te nav tikai jālej laimes, gaidot, kas tur iznāks, kas tur izlīs. Mēs varam ņemt laimes veseri rokās un paši kalt savu laimi. Mums ir tā iespēja, it sevišķi tagad, kad dzīvojam brīvā un drošā valstī. Bet laimes veseris ir ļoti smags, ne katram ir vēlēšanās un gribasspēks, lai paņemtu to savās rokās, bet tur tas stāv un jūs gaida. Tas jūs gaida, lai katrs, kam ir apņemšanās, pārņemtu kontroli pār savu dzīvi, pār to, kas tam apkārt, arī par to, kas notiek valstī.

Demokrātiskā valstī visiem ir vienādas tiesības un katram ir iespējas piedalīties valsts mēroga norišu veidošanā. Daudziem varbūt tas šobrīd vēl nav tik skaidrs, viņi vēl nav par to tik pārliecināti, bet, ticiet man, tā tas ir. Mēs varam katrs savu dzīvi veidot, mēs varam katrs savas valsts dzīvi un virzību, tās notikumus un attīstību veidot, mums katram ir savs vārds sakāms, mums katram tur ir sava daļa.

Ja katrs viens Latvijā darītu savu darbu pēc labākās sirdsapziņas tā, lai tas nestu svētību gan viņam, gan citiem, tad mūsu zeme būtu paradīze, te nebūtu to rūpju un raižu, kādas mēs pazīstam šodien. Visu to novērst, visu to vērst uz labu – tas ir mūsu rokās, mēs varam daudz ko darīt.

Jaunu gadu sākot, es novēlu jums atcerēties to, kas iepriekšējā gadā paveikts, atķeksēt to tajā sarakstā, ko aicināju izveidot pagājušā gada sākumā, varbūt ne tūlīt, bet rīt – padomāt, uzrakstīt sev kādu sarakstu, varbūt 33 vēlējumus sev, savai valstij ar to, ko nākamajā gadā gribētu sasniegt. Sapņosim kopā, domāsim kopā, strādāsim kopā – tad mūsu sapņi būs īstenība! Es novēlu visiem laimīgu, priecīgu, sekmīgu, veiksmīgu 2004.gadu!

Apsveikumā pareizticīgajiem Ziemassvētkos

No sirds sveicu Jūs, augsti godātais arhibīskapa kungs, un visus Latvijas pareizticīgos ļaudis Kristus piedzimšanas svētkos! Šie ir gaiši svētki, bet tikai tad atklājas to patiesais mirdzums, kad Dieva bērnu sirdis ir ticībā atvērtas prieka vēstij – Kristus bērna nākšanai pasaulē, saticības un labestības garam.

Novēlu Jums mierīgus, ticības un mīlestības apgarotus Ziemassvētkus! Lai darbīgs, laimīgs un svētības pilns Jūsu mājās atnāk arī jaunais 2004.gads!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!