• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2003., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2003. - solījumu uzraudzības gads

Vēl šajā numurā

24.12.2003., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

* Latvijas Tirgus savienības priekšsēdētājs Aivars Ozols: “Ideja aizliegt tirgos pārdot cigaretes parāda vienīgi iekšlietu struktūru vājumu un nespēju kontrolēt situāciju. Izskatās, ka policijas nekompetences dēļ būs jācieš tirgiem, taču jāatgādina, ka ar kontrabandu jāsāk cīnīties uz robežas, nevis jāapkaro legālā uzņēmējdarbība.”

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

* Attiecībā uz Latvijas un Lietuvas strīdu par iespējamo naftas atradni jūras šelfā Palangas–Liepājas rajonā, kura dēļ joprojām nav parakstīts abu valstu līgums par jūras robežām, Krievijas Gubkina naftas un gāzes valsts universitātes katedras vadītājs profesors Čingizs Gusainovs izteicies, ka viņam tas nešķietot pat “izēstas olas vērts”. Tā esot cīņa par to, kā patiesībā nemaz neesot. “Vissaprātīgākais, ko Latvija un Lietuva varētu darīt, ir apvienoties un kopīgi finansēt šīs vietas izpēti, taču, visticamāk, tur nav naftas iegūstamā daudzumā.”

Pēc “NEDĒĻAS”

 

* Uzņēmumu reģistrācijas ātruma ziņā Latvija ir pirmajā desmitniekā pasaulē un otrajā Eiropā, atpaliekot tikai no Dānijas. To liecina Pasaules Bankas veiktais pētījums, kurā analizēta situācija 130 pasaules valstīs. Latvijā SIA var reģistrēt, veicot 7 procedūras, kas aizņem 11 dienu un izmaksā 512,9 USD (Vācijā 1340 USD, Čehijā 647 USD, vienīgi Lietuvā lētāk – 231 USD).

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

* Aktiera Toma Krūza īstais vārds ir Tomass Mapozers IV, Irinas Allegrovas – Inesa Kļimčuka, Tīnas Tērneres – Anna Meibla Bullona, Eminema – Māršals Brjūss Mazerss, Romijas Šneideres – Rozmarija Albaha–Retija, Marlēnas Dītrihas – Marija Magdalēna Loša, Bridžitas Bardo – Kamilla Žavāla, Demijas Mūras – Demetrija Džīna Gainsa, bet pazīstamais krievu politiķis Jevgeņijs Primakovs jaunībā saucies par Jonu Fankelšteinu.

Pēc “SUBBOTA”

 

* Baletdejotājs, horeogrāfs un producents Andris Liepa: “Šodien vairs ne ar ko nepārsteigsi! Balets no pirmā kalibra mākslas ir nonācis savu laiku nodzīvojušo mākslu rindā.”

Pēc “DIENAS”

 

* Krievijas sabiedriskās domas analītiķi sarīkojuši plašu aptauju ar lūgumu dot novērtējumu 1917. gada notikumiem un to sekām. 23% izteikuši gatavību aktīvi atbalstīt boļševikus, ja būtu tāda izdevība, vēl 19% atzinušies, ka zināmā mērā sadarbotos. 27% tādā gadījumā nolīstu maliņā, 16% emigrētu. Tikai 10% Krievijas pilsoņu apliecinājuši gatavību cīnīties pret boļševikiem.

Pēc LENTA.RU

 

* Lai samazinātu ražošanas izmaksas, saldumu ražotājas AS “Staburadze” un AS “Laima” pēc iestājas ES gatavojas pārvietot ražošanu ārpus Rīgas. Plānots, ka tas varētu izmaksāt 10 miljonus latu. Arī “Rīgas raugs” meklē vietu ārpus galvaspilsētas.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

* Eiropas zinātnieki izdarījuši šokējošu atklājumu – pēdējās desmitgadēs apbedīto cilvēku līķi sadalās ļoti lēni vai pat nemaz. Pagaidām eksistē divi galvenie zinātnieku viedokļi: vieni uzskata, ka ekoloģiskās situācijas pasliktināšanās rezultātā augsnē izzudušas vairākas baktērijas, kas veicina trūdēšanu, bet citi ir pārliecināti, ka viss ir daudz nopietnāk – cilvēku ķermeņi netrūd tāpēc, ka pārtikā ir pārāk daudz konservantu. Mumificējamies.

Pēc BNS

 

* Latvijas Bankas Tirgus operāciju pārvaldes vadītājs Roberts Latvis Grava: “Es nejūtos Amerikai piederīgs, lai gan esmu tur nodzīvojis 27 gadus. Taču es nejūtos arī kā pilnvērtīgs latvietis. Man nav šeit pagātnes atmiņu, kopīgu piedzīvojumu ar skolas draugiem. Un es nespēju saprast anekdotes, kas skar padomju laikus.” Trimdinieka liktenis.

Pēc “MĀJAS VIESA”

 

* Rīgā reģistrētā SIA “Rietumu krasts” iecerējusi Pāvilostā izveidot privātu jahtu ostu, to ziemošanas vietu un servisu, kopumā ieguldot aptuveni miljonu latu. Projektā paredzēta osta 25–30 jahtām, bet krastā divu hektāru platībā vienlaikus varēs novietot 50–100 jahtu. Šis projekts sasaucas ar zviedru uzņēmēja Larsa Ēres Nūrmana SIA “Retroship” ieceri Pāvilostā uzcelt darbnīcu, kur būvēs, remontēs un restaurēs retrostila jahtas. Āķagala vīriem būs darbs.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

* Vācijas uzņēmējs un Latvijas Attīstības aģentūras sabiedriskais pārstāvis ārzemēs Jānis Siliņš: “E.ON, ceturtais lielākais koncerns Vācijā, kam pieder arī atomelektrostacijas, ir nopircis vienu no “Latvijas gāzes” īpašniekiem – “Ruhrgas”. Man izdevās noorganizēt Aināram Šleseram Minhenē tikšanos ar E.ON vadību. Viņi teica, ka Inčukalna dabas gāzes krātuves iespējas dubultos un atjaunos gāzes vadu uz Lietuvu. Savukārt par gāzes vada būvi no Krievijas uz Vāciju galvenā lēmēja ir Krievija, kurai pieder lielākā daļa “Latvijas gāzes” akciju. Bet E.ON varētu iespaidot Krieviju, jo Rietumi ir ieinteresēti lēta kurināmā piegādē. Tā atkal ir šaha spēle, kurā Latvija nerunā ar Krieviju, bet Vācija un Brisele runā par mums.”

Pēc “KAPITĀLA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!