• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Droša, stabila ģimene - tā ir visa mūsu nākotne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2003., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 24.12.2003.

Laidiena Nr. 182, OP 2003/182

Vēl šajā numurā

23.12.2003., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Droša, stabila ģimene — tā ir visa mūsu nākotne

19.decembrī Valsts prezidente Rīgas pilī tikās ar kādu ģimeni no katra Latvijas rajona

VIKE6.JPG (81991 bytes)
Tuvojoties Ziemassvētku laikam, jau piekto gadu Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga kopā ar dzīvesbiedru Imantu Freibergu aicinājuši pa vienai ģimenei no katra Latvijas rajona apmeklēt Rīgas pili un iedegt Rīgas pils Ziemassvētku egli Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Labvakar vēlreiz! Dāmas un kungi, mīļie bērni!

Man ir prieks jūs visus sveikt šeit, Rīgas pilī, Ziemassvētku pašā priekšvakarā. Jūs pašlaik pilī atrodaties Ģerboņu zālē, kur uz jums no sienām noraugās visi iepriekšējie Latvijas prezidenti. Tā ir oficiāla pieņemšanu zāle, kurā Latvijas Valsts prezidents pieņem ārvalstu prezidentus, ministru prezidentus, dažādus starptautisko organizāciju augstas amatpersonas oficiālās tikšanās reizēs.

Šodien mums ir brīva ģimeniska tikšanās ar ģimenēm no visām Latvijas debess pusēm. Ja jūs paraugāties uz griestiem šajā zālē, tad jūs redzēsiet, ka tur ir ievietoti dažādu Latvijas pilsētu ģerboņi, un arī jūs visi nākat no kāda pagasta vai pilsētas Latvijā. Vēlos sirsnīgi pateikties jums, ka atsaucāties uz mūsu ielūgumu, un novērtēju to, ka dažam labam ir bijis tāls ceļš mērojams šajā ziemas laikā. Laime, ka mums šobrīd nav ne ledus, ne puteņu, bet tāls tas ceļš ir bijis noteikti daudziem no jums.

Paldies, vecāki, par jūsu pūlēm sapost bērnus šim braucienam, mums ir tiešām prieks sveikt bērnus un ģimenes no visas Latvijas šajā Ziemassvētku pasākumā, ar ko es kā Valsts prezidente vēlētos pasvītrot, cik svarīga ir ģimene kā vienība mūsu Latvijā, tas ir pats kodols un pats pamats valsts attīstībai. Droša, stabila ģimene, kurā bērns var izaugt un attīstīties, — tā visa mūsu nākotne. Paldies māmiņām, paldies tētiem par gatavību šo lielo atbildību nest, un nest to tādā veidā, ka jūs iemantojat līdzcilvēku apbrīnu un cieņu par savas ģimenes cilvēciskām, simpātiskām īpašībām, bet ļoti daudzi no jums ar savām sabiedriskajām aktivitātēm daudzos un dažādos veidos. Es vēlos apsveikt visus, kas darbojas gan mākslas, gan dažādos citos veidos, apsveicu par jūsu saimniecisko rosību un uzņēmību, bet vairāk par visu vēlos jūs apsveikt par jūsu čaklumu un darba tikumu, jūsu saticību savā starpā, par ko kaimiņi un citi ir jūs ievērojuši, par ko esat ieguvuši sava novada ļaužu cieņu.

Man un manam dzīvesbiedram ir liels gods jūs šovakar sveikt Rīgas pilī. Es ceru, ka šis jums būs jauks vakars, un novēlu, lai, mājās atgriežoties, būtu īpaši priecīgi Ziemassvētki un ļoti daudz laimes Jaunajā gadā!

Runa Latvijas ģimeņu eglītes pasākumā Rīgas pils Ģerboņu zālē 2003.gada 19.decembrī

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!