• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar savas misijas apziņu un uzticību savai valstij. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2003., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.585

Grozījums Ministru prezidenta 2002.gada 3.decembra rīkojumā Nr.378 "Par darba grupu Latvijas Republikas stratēģijas un taktikas izstrādei tiesvedības lietā ""Tilts Communications" A/S pret Latvijas Republiku" (lieta Nr.11157/DB)"

Vēl šajā numurā

23.12.2003., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar savas misijas apziņu un uzticību savai valstij

Piektdien, 19.decembrī, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā tradicionālā ceremonijā zīmotnes ar jaunā virsnieka zvaigznīti saņēma piecdesmit viens jaunais Latvijas leitnants

A5.JPG (64375 bytes)
Nacionālās aizsardzības akadēmijas jauno virsnieku kārtējais izlaidums kopā ar armijas vadību

Piektdien, 19. decembrī, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA) tradicionālā ceremonijā zīmotnes ar jaunā virsnieka zvaigznīti saņēma piecdesmit viens jaunais leitnants.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) reformas skārušas arī militāro izglītību. Kad Nacionālā aizsardzības akadēmija uzsāka kadetu mācības saskaņā ar jauno NBS virsnieku militārās izglītības koncepciju, nedēļas nogalē NAA absolvējošie virsnieki bija pirmā kursa kadeti. Viņi kļuva par pēdējiem “mohikāņiem”, kas turpināja mācības gandrīz četrus gadus garajā vada komandieru sagatavošanas programmā. Saskaņā ar jauno militārās izglītības programmu vada komandieru studijām akadēmijā uzņem augstskolu absolventus, kuri profesionālo izglītību apgūst gada laikā, ir arī virkne citu iespēju iegūt un paaugstināt militāro izglītību.

Reizē ar pēdējā “ilgā” kursa 36 jaunajiem virsniekiem militārās izglītības diplomus saņēma arī tie, kas mācījās īslaicīgākos kursos – trīspadsmit no virsnieku pamatapmācības kursa NBS dienošajiem virsniekiem un divi no virsnieku speciālistu pamatkursa.

Saskaņā ar iedibināto tradīciju jaunie leitnanti naktī pirms izlaiduma devās uz Brāļu kapiem, kur pie Mātes Latvijas tēla zvērēja uzticību valstij un tautai, bet no rīta piedalījās dievkalpojumā.

Pēcpusdienā NAA Tradīciju zāle nespēja uzņemt visus sveicējus, tuviniekus un viesus svinīgajā diplomu saņemšanas ceremonijā. Jaunajiem virsniekiem sirsnīgus veiksmīga dienesta

A6.JPG (49914 bytes) A3.JPG (75000 bytes)
A7.JPG (65712 bytes)

Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots pasniedz Goda zobenu kursa labākajam kadetam Egīlam Tišānovam (attēlā pa labi); Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Kārlis Krēsliņš jauno leitnantu vidū (augšējā attēlā); Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un Sauszemes spēku komandieris pulkvedis Juris Kiukucāns Foto: Andris Kļaviņš

vārdus sacīja NBS komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, NBS štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Kārlis Krēsliņš un citas augstas militārpersonas. Jaunos virsniekus, izvadot dienesta gaitās, svētīja NBS štāba bataljona kapelāns Dainis Markovskis. Kā kursa labākais kadets Goda zobenu no kontradmirāļa Gaida Andreja Zeibota rokām saņēma leitnants Egīls Tišānovs. Jaunais virsnieks sirsnīgi pateicās akadēmijas pasniedzējiem un saviem kursa biedriem, kas iesaistījušies sīvā sacensībā par tiesībām tikt ierakstītam akadēmijas labāko kadetu sarakstā. Jaunais virsnieks savu uzrunu beidza ar tradicionālo solījumu: “Solos nest šo zobenu savam godam, latvju slavai, Tēvzemei un brīvībai!” Nesenie kadeti sumināja savu kursa priekšnieku, kas bijis kā tēvs un reizē stingrs komandieris, virsleitnantu Ziedoni Miķi un arī citus virsniekus.

Pēc mēneša ilga atvaļinājuma jaunie leitnanti ieradīsies savās pirmajās darbavietās, lai praktiskajā militārajā dienestā pildītu savu misiju – kalpot savas valsts un tautas drošībai.

Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!