• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas dalību Eiropas nodarbinātības politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2003., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/82238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.12.2003., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas dalību Eiropas nodarbinātības politikā

Ministru kabinets aizvakar, 16. decembrī, definēja Latvijas valdības pozīciju tālākām sarunām ar Eiropas Komisiju (EK) par Kopienas iniciatīvas “Equal” programmu. Programma nosaka Latvijas darbības virzienus laika posmā līdz 2006.gadam, lai veicinātu sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku iekļaušanos darba tirgū.

Kopienas iniciatīva “Equal” ir starptautiska sadarbības programma, kuras mērķis ir cīnīties pret visu veidu diskrimināciju un nevienlīdzību darba tirgū un atbalstīt sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju iekļaušanos darba dzīvē. Šīs programmas projektu izstrādā Labklājības ministrija.

“Equal” papildina citas Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības politikas un nacionālās stratēģijas, atbalstot jaunu pieeju nodarbinātības un sociālās iekļaušanas politikā, kā arī pieredzes apmaiņu starp partneriem dažādās ES dalībvalstīs. Šo programmu finansē Eiropas Sociālais fonds, kas ir viens no finanšu instrumentiem Eiropas nodarbinātības stratēģijas īstenošanai.

Atbilstoši valdības noteiktajai pozīcijai turpmākajās sarunās Latvija informēs, ka “Equal” atbalsts tiks koncentrēts šādās jomās:

1) veicināt darba tirgus pieejamību un iespēju tajā atgriezties cilvēkiem, kuriem ir grūtības iesaistīties darba tirgū; atbalstam paredzēti 53% no kopējā programmas finansējuma;

2) veicināt iespējas saskaņot ģimenes un profesionālo dzīvi, attīstot elastīgākus darba organizācijas veidus un atbalsta pasākumus, kā arī mazinot atšķirības starp dzimumiem darba tirgū; atbalstam paredzēti 34% no kopējā programmas finansējuma;

3) sniegt atbalstu patvēruma meklētājiem; atbalstam paredzēti 5% no kopējā programmas finansējuma.

“Equal” politisko ietvaru veido arī Latvijas valdības un Eiropas Komisijas kopējā deklarācija par Latvijas nodarbinātības politikas prioritātēm (parakstīta 2003.gada 6.februārī), Latvijas un EK Kopējās iekļaušanas memorands (tiks parakstīts 18.decembrī), kā arī ikgadējais Latvijas Nacionālais nodarbinātības plāns. “Equal” veicina arī Vienotā programmdokumenta ES struktūrfondu mērķa atbalstam Latvijā 2004.–2006.gadam prioritātes “Cilvēkresursu attīstība un nodarbinātības veicināšana” mērķu realizēšanu.

Plānotais Eiropas Kopienas līdzekļu līdzfinansējums programmai 2004.–2006.gada periodā ir vairāk nekā 8 miljoni eiro, bet nepieciešamais nacionālais līdzfinansējums (25% apmērā no kopējā programmas apjoma) – gandrīz 2,7 miljoni eiro.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!