• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grozījumi Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības 2001.gada 20.septembra Vienošanās protokolā par likuma izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2003., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par biržām"

Vēl šajā numurā

11.12.2003., Nr. 175

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 10.09.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Grozījumi Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības 2001.gada 20.septembra Vienošanās protokolā par likuma izpildi

I PREAMBULA

Latvijas Republikas valdība (LRV), kuru pārstāv tieslietu ministrs A.Aksenoks, un Amerikas Savienoto Valstu valdība (ASVV), kuru pārstāv vēstnieks Brian E. Carlson, (katra valdība atsevišķi saukta “Puse”, vai kopīgi sauktas “Puses”) kopīgi vienojas grozīt LRV un ASVV 2001.gada 20.septembrī parakstīto Vienošanās protokolu (turpmāk “Vienošanās”) un atbalstīt četrus jaunus likumu ieviešanas projektus saskaņā ar Vienošanās noteikumiem un Grozījumiem.

ASVV nodrošina papildu USD 247.555 palīdzību LRV zemāk aprakstīto projektu vajadzībām. No šīs kopējās summas ASVV nodrošina apmēram USD 171.535 papildu apmācībai un tehniskajai palīdzībai, kas sniedzama caur citām ASVV aģentūrām LRV labā saskaņā ar šīs mainītās Vienošanās noteikumiem un nosacījumiem. Līdzekļi, ko ASVV piešķir saskaņā ar šīs Vienošanās noteikumiem, ir norādīti pavadlapās un to kopsumma ir USD 76.000.

Pilni projektu apraksti un projektu mērķi norādīti turpmākajā II nodaļā. Visas pārējās saistības, noteikumi un nosacījumi, ko paredz 2001.gada 20.septembrī noslēgtā Vienošanās, paliek pilnā spēkā un tiek piemēroti.

Priekšnoteikums ASVV piešķirtā granta finansēšanai par kārtējo finansu gadu ir sekmīgs progress projektu mērķu izpildē un līdzekļu pieejamība, ko katru gadu apstiprinājis un piešķīris ASV kongress un atbalstījis ASV Valsts departamenta Starptautiskais Narkotiku apkarošanas un likumu īstenošanas jautājumu birojs [SNL].

 

II PROJEKTU APRAKSTS

Šo projektu plānotais ilgums ir viens gads:

1) Policijas personāla vadības kurss

Starptautiskās Tieslietu kriminālās izmeklēšanas apmācības palīdzības programmas departaments [SKIAPP] vada Policijas personāla vadības kursu. Šajā kursā tiek aplūkoti tādi jautājumi kā pieņemšana darbā, atbrīvošana no darba, veselības pārbaudes, kvalifikācijas pārbaudes, izpildes novērtējums un testēšana. Šis kurss eksperimentāli plānots 2003.gada septembrī. Šī kursa vērtība ir USD 33.000.

2) Profesionālās atbildības /ētikas atbalsta projekts

Šī projekta mērķis ir palīdzēt LRV īstenot korupcijas novēršanas režīmu, kas stiprina tās spēju novērst un izmeklēt korupciju valstī, tai skaitā korupciju kriminālā tiesvedībā iesaistīto amatpersonu vidū.

APRAKSTS: Ārvalstu Tieslietu prokuratūras attīstības palīdzības un apmācības programmas [ĀPAPA] departaments sniedz palīdzību tiesiskās un ētiskās infrastruktūras izveidē vai attīstībā nolūkā novērst vai mazināt korupciju valstī. Tas saistīts ar esošās korupcijas novēršanas infrastruktūras kā kodeksu, likumu, nolikumu un noteikumu attiecībā uz galvenajām amatpersonām Tieslietu ministrijā, tiesās, prokuratūrās, parlamenta locekļiem novērtēšanu un izmaiņu ieteikšanu tādās jomās kā: (1) administratīvā un regulējošā struktūra (piem., uzvedības kodeksi, publiski finansu ziņojumi un administratīvas sankcijas); (2) civildienests un regulējošās procedūras; (3) likumu īstenošanas instrumenti (ieskaitot krimināllikumu un likumu reforma atbilstoši starptautiskajām konvencijām, esošo likumu un alternatīvu sankciju efektīva izmantošana); un (4) to izpildinstitūciju, kas nodrošina labu vadību un uzticību amatpersonām, radīšana vai stiprināšana. Šī projekta vērtība ir USD 115.535.

EFEKTIVITĀTES PASĀKUMI: Vēstniecība Rīgā un ĀPAPA projekta beigās iesniedz ziņojumu ar detalizētu novērtējumu un ieteikumiem par to, vai ieteikumi tikuši realizēti, un kādas ir šo ieteikumu realizēšanas sekas.

3) Policijas Akadēmijas klases telpu atjaunošanas un pārjaunošanas projekts

Šī projekta mērķis ir radīt mūsdienīgu klases telpu Policijas Akadēmijā likumu īstenošanas apmācību semināru noturēšanai.

APRAKSTS: Vēstniecība Rīgā, sadarbojoties ar Latvijas Policijas Akadēmijas vadību, ir apzinājusi mācību telpu akadēmijā, kas tiks pārkārtota, lai izveidotu mūsdienīgu semināru telpu ar sinhronās tulkošanas aprīkojumu un audio/video tehnoloģiju. Šī mācību telpa varēs uzņemt mazas un lielas studentu grupas un ietaupīs finansējumu, ko izmanto SNL finansēto apmācību rīkotāji, atsevišķu, bieži vien dārgu aprīkojumu nolīgšanai. Šī projekta vērtība ir USD 76.000.

EFEKTIVITĀTES PASĀKUMI: Vēstniecība Rīgā projekta beigās iesniedz ziņojumu, aprakstot atjaunošanas darbus, tai skaitā visas nodrošinātās ērtības, klases statusu Akadēmijā tā izmantošanas ziņā (notikušo kursu, apmācāmo studentu skaits); to, vai šī projekta rezultātā Akadēmija spēj labāk nodrošināt apmācību, un vai ir ietaupītas izmaksas turpmākām SNL finansētām apmācības aktivitātēm. Tiks novērota dotētā aprīkojuma gala lietošana.

4) Krimināltiesību amata grāmatas projekts

Šī projekta mērķis ir radīt amata grāmatu vai praktiskus norādījumus tiesvedības organizēšanai efektīvā veidā un atbilstoši likumiem.

APRAKSTS: Centrālās Eiropas un Eirāzijas Tiesību iniciatīva [CEETI] noturēs praktisku semināru, kas veicinās krimināltiesību amata grāmatas sastādīšanu Latvijas tiesnešiem. Šis seminārs varētu notikt Latvijā vai CEETI institūta reģionālajā apmācības centrā Prāgā. Tiesneši ņemtu līdzi materiālus, tai skaitā likumu krājumus, un semināra uzdevums būs tos organizēt izmantojamā formā ar praktisku piemērošanu tiesvedībā un citās procesuālās darbībās. Šī projekta vērtība ir USD 23.000.

EFEKTIVITĀTES PASĀKUMI. Vēstniecība Rīgā un CEETI projekta beigās iesniedz ziņojumu, kurā sīki aprakstīta amata grāmatas radīšana, tas, vai šī amata grāmata tiek izplatīta un izmantota ikdienas tiesvedībā, iekļaujot intervijas ar tiesnešiem par to, vai šī amata grāmata palielina tiesvedības efektivitāti.

Sastādīts divos eksemplāros Rīgā, Latvijā, 10.septembrī angļu un latviešu valodā. Abiem tekstiem ir vienāds juridisks spēks.

Latvijas Republikas

Amerikas Savienoto Valstu

valdības vārdā

valdības vārdā

Tieslietu ministrs Aivars Aksenoks

Vēstnieks Brian E. Carlson

1-278 COPY.GIF (64013 bytes)

2-278 COPY.GIF (51917 bytes)

3-278 COPY.GIF (72713 bytes)

4-278 COPY.GIF (17465 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!