• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai vēl divas jaunas enciklopēdijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2003., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "dzimtenes nodevēju ģimenes locekļiem" pēc Lielā terora

Vēl šajā numurā

10.12.2003., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai vēl divas jaunas enciklopēdijas

LATV ENCIKLOPEDIJA.JPG (21770 bytes) ES ENCIKLOPEDIJA.JPG (19885 bytes)

Latvijas enciklopēdijas 1. un tikko iznākušais 2. sējums.

Eiropas Savienības mazās enciklopēdijas vāki atvērumā

Gada nogale Latvijas iedzīvotājiem ir atnesusi “Latvijas enciklopēdijas” 2. sējumu, ko klajā laidusi Valērija Belokoņa enciklopēdiju izdevniecība. Izdevuma 1. sējums iznāca pagājušā gada decembrī.

“Latvijas enciklopēdija” ir pirmā un vienīgā reģionālā Latvijas enciklopēdija, kas tiek izdota pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Latvijas enciklopēdijā ir apkopota informācija par Latvijas dabu, tās iedzīvotājiem, vēsturi, ekonomiku, zinātni, kultūru, reliģiju un sportu. Oriģinālrakstus šim izdevumam gatavojuši dažādu nozaru speciālisti. Pavisam 2. sējumā ir 4524 raksti, no tiem 1530 biogrāfiju. Tekstu papildina 24 kartes, 49 tabulas un 1150 attēlu. Enciklopēdiju ir konsultējuši un palīdzējuši veidot paši autoritatīvākie Latvijas nozaru speciālisti, profesori, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, kā arī jau četrus gadus kopā strādājošs profesionāls redakcijas kolektīvs ar augstas raudzes redaktoriem. Viņu darbs ir attaisnojies, jo Latvijā enciklopēdija pašlaik ir tik ļoti pieprasīta, ka šī izdevuma 1. sējums ir jau gandrīz izpirkts.

Otrs nozīmīgākais izdevniecības šī gada veikums ir Eiropas Savienības mazā enciklopēdija, kas saucas “Es Eiropas Savienībā” un ir domāta lasītājam, kurš interesējas par Eiropas Savienības vēsturi, struktūru, institūcijām, likumdošanu, tās dalībvalstīm un to attīstības pakāpi.

Jaunajā izdevumā ir arī nodaļa, kas informē, kā Latvija iekļausies šajā Savienībā un kādas pārmaiņas tas nesīs valstij un tās iedzīvotājiem, tātad ikvienam no mums.

Šie abi izdevumi pašlaik ir vieni no aktuālākajiem Latvijā, jo tikai zinot visu par savu zemi, mēs droši varam iekļauties citu valstu savienībā.

Sīkāk ar šiem izdevumiem varēs iepazīties šodien, 10. decembrī, Rīgā, Reiterna namā.

Izdevniecības informācija un foto

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!