• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kristus ir Miers, kuru meklē cilvēki visā pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2003., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES 1. burtnīca

Likums par līgumu par pievienošanos Eiropas Savienībai, 2003

Līgums starp Beļģijas Karalisti, Dānijas Karalisti, Vācijas Federatīvo Republiku, Grieķijas Republiku, Spānijas Karalisti, Francijas Republiku, Īriju, Itālijas Republiku, Luksemburgas Lielhercogisti, Nīderlandes Karalisti,...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

09.12.2003., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kristus ir Miers, kuru meklē cilvēki visā pasaulē

Pāvests Jānis Pāvils II

PAVESTS.JPG (18472 bytes)
Pāvests Jānis Pāvils II
Foto: EPA/A.F.I.

Otrajā Adventa svētdienā, 7.decembrī, uzrunājot vairākus tūkstošus svētceļnieku Sv. Pētera laukumā Vatikānā, pāvests vairākkārt uzsvēra, ka Kristus, kura piedzimšanas notikumu drīzumā svinēsim, ir tas Miers, pēc kura tiecas un kuru meklē cilvēki visā pasaulē, vēstī Vatikāna ziņu aģentūra Zenit.

“Kristus ir miers un mierinājums, kuru mūsdienu cilvēki meklē,” sacīja pāvests.

Otrā Adventa svētdienas liturģijas Svēto Rakstu lasījumu, kurā ir izcelts Jāņa Kristītāja sauciens: “..gatavojiet Kunga ceļu, dariet taisnas Viņa tekas!” (Lk 3, 1-6), Svētais tēvs aprakstīja kā “pravietisku saucienu, kurš turpina atskanēt cauri gadsimtiem”.

“Mēs dzirdam to arī mūsdienās, jo cilvēce turpina savas vēsturiskās gaitas,” piebilda pāvests. “Viņš rāda ceļu, pa kuru ir jāiet visiem trešā gadu tūkstoša cilvēkiem, kuri meklē mieru un mierinājumu.”

Advents ir uzaicinājums “iznākt ārā un satikt Kristu, kurš nāk mūs glābt”. “Mēs sagatavojamies atcerēties to, kas notika pirms aptuveni 2000 gadiem, un vienlaikus mēs atjaunojam savu ticību Viņa godības pilnajai atnākšanai laiku beigās,” sacīja pāvests.

“Bet tajā pašā laikā mēs noskaņojam sevi, lai atzītu Viņu tagadnē mūsu vidū: patiesībā, Viņš apmeklē mūs personās, kuras ir mums blakus un ikdienas notikumos,” viņš piebilda.

Atgādinot svētceļniekiem Jaunavas Marijas, Dieva Mātes Bezvainīgās Ieņemšanas svētkus, ko 8.decembrī svinēja Baznīca, pāvests piesauca Jaunavu Mariju, lai viņa palīdz sagatavot “Kunga ceļu mūsos un pasaulē”.

Katoliskās Baznīcas informācijas centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!