• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2003., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trūkst informācijas par veselības aprūpi

Vēl šajā numurā

09.12.2003., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

* Ženēvas universitātes Tulku institūta docētājs Ivars Alksnis: “Un, protams, ikona ir Vaira Vīķe–Freiberga. Tas, ko viņa darījusi Latvijas tēla labā, ir nenovērtējami. Pasaule mūs apskauž mūsu prezidentes dēļ.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

* Katru gadu Latvijā veic ap 70 nieru transplantācijas operāciju, un ar šo rādītāju mūsu valsts ierindojas pirmajā desmitniekā Eiropā.

Pēc “DIENAS” pielikuma “SESTDIENA”

 

* Austrālijas mediķu asociācija sacēlusi trauksmi sakarā ar jaunākajiem iedzīvotāju svara datiem – seši no desmit pieaugušajiem ir korpulenti un pat katram piektajam bērnam ir liekais svars. Tas ir divreiz vairāk nekā pirms 25 gadiem, kad valsti vēl nebija pārņēmusi vispārējā aizraušanās ar barojošajām “ātrajām” uzkodām un dzirkstošajiem dzērieniem. Ārsti apņēmušies panākt, ka ar taukiem pārbagātā pārtika un ar cukuru piesātinātie dzērieni papildus PVN tiktu aplikti ar vēl vienu nodokli, ko asprātīgie žurnālisti jau paguvuši nodēvēt par “tauku nodokli”.

Pēc LETAS

 

* Krievu izcelsmes latvietis Aldis Rozentāls: “Katrā krievā dzīvo mazs latvietis. Ļaujiet viņam izaugt un kļūt lielam. Palīdziet viņam tikt brīvībā. Dodiet viņa iekšējam latvietim spārnus. Ja krievs ir iemācījies latviešu valodu un iejuties latvieša ādā, viņš vairs nekad nebūs tāds, kāds bija pirms tam. Ja reiz esi kļuvis par latvieti – tas ir uz mūžu.”

Pēc “DIENAS”

 

* Baltijas valstu iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju pēc pirktspējas paritātes ir vairāk nekā divas reizes zemāks nekā vidēji Eiropas Savienībā. Igaunijā šis rādītājs ir 41%, Lietuvā un Latvijā – 39%. Pārējās ES kandidātvalstīs: Slovēnijā – 74%, Čehijā – 60%, Ungārijā – 57%, Slovākijā – 47%, Bulgārijā un Rumānijā – 25%.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!