• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts policijai un valstij ir vienlīdz sena vēsture. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2003., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministre:
- NATO valstu ārlietu ministru sanāksmē

Vēl šajā numurā

05.12.2003., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts policijai un valstij ir vienlīdz sena vēsture

5.decembrī Latvijas Valsts policijai – 85

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga apsveikumā Valsts policijai 85.gadskārtā:

Sveicu visus Valsts policijas darbiniekus policijas 85.dzimšanas dienā!

Valsts policijai ir tikpat sena vēsture kā Latvijas valstij, kas apliecina tās lomu valsts pamatu veidošanā. Kad tika dibināta valsts un līdztekus veidota valsts policija, situācija valstī bija sarežģīta. Savas grūtības bija, arī atjaunojot policijas darbu pēc valsts neatkarības atgūšanas, kad daudzi no jums ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanas misijas apziņu uzsākuši darbu neatkarīgās Latvijas policijā.

Godprātīgi veiktam policistu darbam ir nozīmīga vieta demokrātiskas valsts tiesiskuma nostiprināšanā un uzturēšanā. Jūs esat uzņēmušies riska pilnu, ļoti prasīgu un atbildīgu darbu, kas prasa drosmi, zināšanas un prasmes, lai Latvijas iedzīvotāji varētu justies aizstāvēti un droši.

Ceru, ka visas valsts institūcijas darīs to, kas ir katras spēkos, lai policijas darbu padarītu pēc iespējas efektīvāku, jo atbilstošam tehniskajam nodrošinājumam ir liela nozīme efektīvā ikdienas darbā. Arī policistu izglītībai un kvalifikācijas paaugstināšanai ir liela nozīme, lai celtu policijas prestižu ar lielāku darba rezultativitāti.

Sveicu arī jūsu ģimenes, kas ir tuvākie biedri un atbalsts jūsu sarežģītajās ikdienas gaitās.

Novēlu arvien veidot veiksmīgu sadarbību ar citām tiesībsargājošām iestādēm mūsu valstī, kā arī veiksmīgi attīstīt sadarbību ar ārzemju kolēģiem. Stāviet modri Latvijas iedzīvotāju sardzē! Vēlu izturību un daudz laimes!

Ministru prezidents Einars Repše apsveikumā Valsts policijai 85.gadskārtā:

Augsti godātais Zaščirinska kungs!

Sūtu sveicienus Jums un Valsts policijas kolektīvam iestādes 85.gadskārtā! Šī jubileja ir nozīmīga, jo policija veidojusies līdz ar mūsu valsti — pavisam nesen tika svinēta Latvijas neatkarības proklamēšanas 85.gadadiena.

Izsaku jums pateicību par uzticēto uzdevumu pildīšanu — iedzīvotāju miera un valsts drošības sargāšanu. Jubilejā jums visiem novēlu spēku, izturību un panākumus turpmākajā darbā, jo uz jūsu pleciem gulstas milzīga atbildība.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!