• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultācijām jaunajiem uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu apmaksu pārstrādes gadījumā

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultācijām jaunajiem uzņēmējiem

Lai veicinātu jaunu uzņēmumu veidošanos un esošo uzņēmumu attīstību, pakāpeniski stiprinot to pozīcijas vietējā tirgū, kā arī tuvākajā perspektīvā – ES kopējā tirgū, Ekonomikas ministrija izstrādājusi un sāk īstenot Komercdarbības uzsācēju konsultāciju atbalsta programmu.

“Komercdarbības uzsācēju konsultāciju atbalsta programmas īstenošana ir reāls valsts atbalsts uzņēmējdarbībai. Konkrētajā gadījumā tas ir īpaši būtiski, jo konsultācijas tiks apmaksātas, uzņēmējiem uzsākot biznesu. Profesionālas konsultācijas par biznesa plāna sagatavošanu ES kvalitātes prasībām, tirgus pētījumiem, nodokļiem utt. uzņēmējdarbības sākumstadijā neapšaubāmi cels konkrētā uzņēmuma konkurētspēju kopumā. Tanī pašā laikā konsultācijas sniegs jaunajam uzņēmējam informatīvo bāzi, citiem vārdiem — biznesa “spēles noteikumus” kā Latvijas, tā Eiropas un pasaules mērogā,” atbalsta programmu komentē ekonomikas ministrs Juris Lujāns.

Ekonomikas ministrija ir noslēgusi (š.g. 27.novembrī) līgumus par valsts atbalstītu konsultāciju sniegšanu ar Latvijas Biznesa konsultantu asociāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kas tika izvēlētas konkursa kārtībā.

Līgumā paredzēts, ka šīs divas organizācijas konsultēs mazos un vidējos uzņēmumus, kuri kopš reģistrēšanas darbojas ne ilgāk kā divus gadus. Konsultācijas tiks nodrošinātas visā Latvijas teritorijā. Samaksu par konsultācijām 50%, bet ne vairāk kā LVL 750 (bez PVN) par katru konsultāciju, segs Ekonomikas ministrija, 50% (LVL 750) un valsts atbalstu pārsniedzošo samaksu sedz pats konsultāciju saņēmējs.

Konsultācijas uzņēmējdarbības uzsācējiem tiks sniegtas par:

• nodokļu, grāmatvedības, aizdevumu un citiem finanšu jautājumiem,

• biznesa plānu sagatavošanu,

• tirgus pētījumiem,

• individuālā komersanta vai sabiedrības reģistrēšanu, atļauju, licenču un citu jautājumu kārtošanu komercdarbības uzsākšanai un veikšanai,

• uzņēmējdarbības uzsācēja izvēlēto darbības nozari, tās specifikām, investīciju apjomiem un to atmaksāšanās periodiem,

• obligātajām un brīvprātīgajām kvalitātes prasībām ES;

• atbalsta saņemšanas pieteikumu sagatavošanu Eiropas Reģionālās attīstības fondam.

Kopējais programmas finansējums 2003.gadam ir Ls 40 000. Konsultāciju kopējās izmaksas 2003.gadā ir Ls 80 000, no tām Ls 40 000 tiek finansēts no valsts budžeta (50% no kopējām izmaksām) un Ls 40 000 ir uzņēmumu līdzfinansējums (50% no kopējām izmaksām).

EM Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!