• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas tūrisma tēlu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2003., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likumdošanas sakārtošanu ES fondu veiksmīgai apguvei

Vēl šajā numurā

03.12.2003., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas tūrisma tēlu

Pagājušonedēļ, 28. un 29.novembrī, Itālijas pilsētā Venēcijā notika Eiropas tūrisma forums 2003, kurā no Latvijas puses piedalījās Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamenta direktore Aira Andriksone.

Eiropas tūrisma forums notika jau otro gadu, un tā mērķis bija diskutēt par tūrisma politiku ES telpā, biežāk sastopamajām problēmām un par veidiem, kā tās varētu novērst, kā arī par virzieniem, kādos vajadzētu attīstīties tūrisma nozarei.

Foruma noslēgumā, pamatojoties uz divās dienās pārrunāto un novērtējot ES tūrisma politikas ietekmi, tā dalībnieki pieņēma Venēcijas deklarāciju. Deklarācijā ietverta nepieciešamība koordinēt aktivitātes starp ES un katru dalībvalsti, lai sekmētu Eiropas tūrisma konkurētspēju. Foruma dalībnieki arī vienojās, ka ar kopīgām aktivitātēm jāveido vienots Eiropas tūrisma tēls ārpus Eiropas valstīm – gan tradicionālajos, gan jaunajos tirgos, izmantojot jaunās tehnoloģijas un radot Eiropas tūristu galamērķu portālu.

Venēcijas deklarācijā tika uzsvērts, ka Eiropas konstitūcijā nākotnē būtu jāiekļauj arī tūrisma jautājumi.

Forumā piedalījās ap 600 pārstāvju no dažādām organizācijām, tai skaitā Eiropas Parlamenta, Eiropas Komisijas, Ekonomiskās un sociālo lietu komitejas, Pasaules tūrisma organizācijas un dažādām biznesa asociācijām.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!