• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Austrijas federālo kancleru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju un Ekonomisko un monetāro savienību

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Austrijas federālo kancleru

Vakar, 1.decembrī, Ministru prezidents Einars Repše Vīnē tikās ar Austrijas federālo kancleru Volfgangu Šiselu.

Tikšanās laikā Ministru prezidents E.Repše atkārtoti izteica uzaicinājumu Austrijas federālajam kancleram atbraukt vizītē uz Latviju nākamā gada pavasarī, un V.Šisels ar prieku pieņēma uzaicinājumu.

E.Repše pateicās Austrijas federālajam kancleram par lielo atbalstu visām trim Baltijas valstīm to virzībā uz Eiropas Savienību (ES).

Abi premjerministri atzina, ka Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības ir ļoti labas un aktīvas, regulāri visos līmeņos notiek politiskais dialogs. Īpaši tika atzīmētas sadarbības perspektīvas tūrisma jomā, jo pašreiz notiek sarunas par Austrijas Kremsas tūrisma augstskolas filiāles izveidi Rīgā.

Pārrunāti ES un Krievijas attiecību jautājumi. E.Repše uzsvēra nostāju — Latvija cer, ka ES Partnerības un sadarbības līgums ar Krieviju automātiski tiks attiecināts uz visām jaunajām ES dalībvalstīm uzreiz ar iestāšanās brīdi. Premjerministri pārrunāja arī Latvijas un Krievijas robežas kontroles un robežlīguma ratifikācijas jautājumus. V.Šisels pauda izpratni par Latvijas nostāju šajos jautājumos.

Tikšanās laikā premjerministri apsprieda Starpvaldību konferences gaitu un panākto progresu visām ES dalībvalstīm un kandidātvalstīm pieņemama ES konstitucionālā līguma izstrādē. Abi premjerministri atzina, ka sarunas ir sekmīgas un ir izredzes pabeigt Starpvaldību konferenci vēl Itālijas ES prezidentūras laikā 12.—13.decembrī Briselē.

Premjerministri atzīmēja, ka Latvijai un Austrijai ir vienādas pozīcijas jautājumā par dubultā vairākuma balsošanas principu Ministru padomē. E.Repše un V.Šisels bija vienisprātis, ka pašreizējie formulējumi par Eiropas drošības politiku tuvojas vēlamajam kompromisam. Abi valdību vadītāji atzina, ka ideālā prezidentūru rotācijas kārtība Ministru padomē ir trīs dalībvalstu prezidentūra uz 18 mēnešiem. E.Repše un V.Šisels uzskata, ka ir vēlams saglabāt vienprātības principu lēmumu pieņemšanā par nodokļu politiku.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vecākā referente

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!