• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
10 gadi Latvijas ētisko vērtību sardzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2003., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Advente - laiks, lai mēs visi sagatavotos

Vēl šajā numurā

02.12.2003., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

10 gadi Latvijas ētisko vērtību sardzē

Svētdien, 30.novembrī, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags atzīmēja savas konsekrācijas desmito gadadienu

BAZNICA4.JPG (32161 bytes) BAZNICA5.JPG (36551 bytes)
Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags savā konsekrācijas desmitajā gadadienā; Jāni Vanagu sveic arī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Foto: Juris Krūmiņš

Svētdien, 30. novembrī, Rīgas Doma baznīcā notika Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskapa Jāņa Vanaga konsekrācijas desmit gadu jubilejas Pateicības dievkalpojums. Šajā sakarā arhibīskapu sveica Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un Latvijas metropolīts Aleksandrs.

LELB ārkārtas sinodē 1993. gada 26. janvārī J. Vanags tika ievēlēts par arhibīskapu un tā paša gada 29. augustā Rīgas Domā konsekrēts arhibīskapa amatā, kuru pirms tam pildīja traģiski mūžībā aizgājušais arhibīskaps Kārlis Gailītis.

Konsekrācijas dievkalpojumā Jānis Vanags devis īpašu solījumu “uzraudzīt baznīcu un draudzes un atbildēt par to, ka Dieva vārds tiek pasludināts tīri un skaidri, Sakramenti pareizi pārvaldīti un to žēlastība lietota pēc Dieva gribas”. Solījumi arī nosaka, ka “bīskapam ir jāordinē, jāvizitē, jāapmeklē, jādod padoms, jāuzklausa, jālemj; visā, ko viņš dara, viņam jāstiprina Dieva tauta, jātulko laiku zīmes un jāliecina par Dieva varenajiem darbiem visā radībā”.

J. Vanags 1976. gadā absolvējis Liepājas 5. vidusskolu, 1982. gadā — Latvijas Valsts Universitātes Ķīmijas fakultāti. LELB Teoloģijas semināru J. Vanags absolvējis 1989. gadā. No 1982. līdz 1985. gadam strādājis par ķīmijas un fizikas skolotāju Rīgas V. Lāča 31. vidusskolā. 1985. gada 1. decembrī ordinēts mācītāja amatā. Kalpojis Saldus Sv.Jāņa, Saldus M. Lutera, Gaiķu, Skrundas, Lutriņu draudzēs.

Patlaban arhibīskaps ir vairāku LELB padomju un komisiju loceklis, kā arī Lutera akadēmijas Kuratorijas un Latvijas Jūrnieku misijas valdes loceklis.

 

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!