• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas prasībām Starpvaldību konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2003., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nīderlandes investīcijām Latvijā

Vēl šajā numurā

28.11.2003., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas prasībām Starpvaldību konferencē

Ārlietu ministre Sandra Kalniete piektdien un sestdien, 28.un 29.novembrī, Starpvaldību konferences laikā piedalīsies ārlietu ministru konklāvā Neapolē. Šajā sanāksmē pašreizējo un nākamo ES dalībvalstu ārlietu ministri sāks gatavot kopējo kompromisu par ES konstitucionālo līgumu 12. un 13.decembra ES valstu un valdību vadītāju sanāksmei, kurā Starpvaldību konferenci paredzēts slēgt.

Piektdien un sestdien četrās darba sesijās ārlietu ministriem paredzētas diskusijas par pilnīgi visiem ES konstitucionālā līguma projekta jautājumiem, kas Starpvaldību konferencē apspriesti kopš tās atklāšanas oktobra sākumā. Tāpat kā trešdien, 26. novembrī, Romā notikušajās divpusējās konsultācijās ar Itālijas prezidentūru, arī piektdienas un sestdienas sanāksmē ārlietu ministre Sandra Kalniete uzsvērs Latvijas galvenās prioritātes.

Latvija vēlas, lai ES konstitucionālajā līgumā katrai dalībvalstij būtu paredzētas iespējas uz Eiropas Komisiju nominēt savu komisāru ar pilnām balsstiesībām un lai Eiropas Parlamentā minimālais deputātu vietu skaits vienai valstij nebūtu mazāk par piecām. Jautājumā par Eiropas kopējo aizsardzības politiku Latvija pastāv uz visu valstu vienlīdzīgām tiesībām iesaistīties šādu lēmumu pieņemšanā un Eiropas kopējās aizsardzības politikas realizēšanā saskaņā ar strukturēto sadarbību.

No Neapoles sanāksmes Latvijas delegācija sagaida konkrētas vienošanās lielākajā daļā jautājumu, kas tieši neskar ES institūcijas. Diskusijas par galvenajiem ES institūciju jautājumiem vēl paredzēts turpināt.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!