• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par savu atbalstu Gruzijai vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2003., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par varas alcējiem Lietuvā

Vēl šajā numurā

27.11.2003., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par savu atbalstu Gruzijai vēlēšanās

Vakar, 26.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre saņēma Ārlietu komisijas priekšsēdētājas Ineses Vaideres vēstuli, kurā teikts:

“Ārlietu komisija, veicot paredzētās funkcijas starpvalstu kontaktu attīstīšanā, lielu uzmanību pievērš divpusējo attiecību veidošanai un padziļināšanai ar Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstīm. Ņemot vērā ES īstenoto jauno kaimiņvalstu politiku, ļoti svarīga ir arī kontaktu veidošana ar paplašinātās ES jaunajām kaimiņvalstīm, tai skaitā Gruziju.

Pozitīvi vērtējot divpusējo attiecību attīstību ar Gruziju parlamentu līmenī, Ārlietu komisija uzskata, ka Latvijai būtu lietderīgi turpināt iesaisti Gruzijas demokratizācijas procesu atbalstīšanā. Šodien tikšanās laikā ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu bijām vienisprātis par tūlītēja atbalsta sniegšanas nepieciešamību.

Ņemot vērā pēdējā laika notikumus Gruzijā un tur gaidāmās parlamenta vēlēšanas 2004.gada 4.janvārī, Ārlietu komisija uzskata, ka tuvākais praktiskais solis šajā virzienā būtu Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvju piedalīšanās vēlēšanu organizēšanā Gruzijā. Jāatzīmē, ka Centrālajai vēlēšanu komisijai ir liela pieredze un tajā strādā daudzi tiešām profesionāli darbinieki. Turklāt šāds atbalsts neprasītu ievērojamu finansiālo līdzekļu ieguldījumu.

Tādēļ Ārlietu komisijas vārdā lūdzu Saeimas Prezidiju izskatīt iespēju atbalstīt demokrātisko procesu veicināšanu Gruzijā, lemjot par Centrālās vēlēšanu komisijas iesaisti vēlēšanu organizēšanā Gruzijā.”

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!