• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ielūgumu un izsaukumu apstiprināšanas kārtība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2003., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas padomes lēmums Nr.107/7

Par "Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumu" grozījumiem

Vēl šajā numurā

27.11.2003., Nr. 167

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

Veids: instrukcija

Pieņemts: 13.11.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes instrukcija

Ielūgumu un izsaukumu apstiprināšanas kārtība

Apstiprināta ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka
2003.gada 13.novembra rīkojumu Nr.2686

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Instrukcija nosaka Ministru kabineta 2003.gada 15.aprīļa noteikumu Nr.183 “Ielūgumu apstiprināšanas kārtība” (turpmāk — Ielūgumu noteikumi) un Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumu Nr.213 “Uzturēšanās atļauju noteikumi” (turpmāk — Uzturēšanās atļauju noteikumi) piemērošanas kārtību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (turpmāk — Pārvalde), apstiprinot ielūgumus un izsaukumus.

2. Pārvaldes priekšnieks sadala amatpersonu vai darbinieku (turpmāk — amatpersona) kompetenci, pieņemot lēmumu par ielūguma un izsaukuma apstiprināšanu un strādājot ar Ielūgumu datu bāzi.

II. Ielūguma un izsaukuma apstiprināšana

3. Ielūgumu noteikumu 8.3. apakšpunktā un Uzturēšanās atļauju noteikumu 15.punktā minētā juridiskās personas iesniegtā Valsts ieņēmumu dienesta izziņa ir derīga trīs mēnešus no tās izsniegšanas dienas. Minēto izziņu var atkārtoti izmantot vairāku uzaicinātāja ielūguma un izsaukuma pieprasījumu iesniegšanai.

4. Ielūgumu noteikumu 10.punktā un Uzturēšanās atļauju noteikumu 14.2.apakšpunktā minēto apliecinājumu par uzaicinātā ārzemnieka ieceļošanas un uzturēšanās Latvijas Republikā izdevumu segšanu juridiskā persona norāda iesniegumā, bet fiziskas personas apliecinājumu par ieceļošanas un uzturēšanās izdevumu segšanu Pārvaldes amatpersona ieraksta Ielūgumu datu bāzē, un persona apliecina ar parakstu uz izdrukātās ielūguma vai izsaukuma veidlapas.

5. Fiziskas personas rīcībā nepieciešamo finanšu līdzekļu esamību, kas paredzēti, lai segtu uzaicinātā ārzemnieka ieceļošanas un uzturēšanās izdevumus, pamato:

5.1. bankas apliecinājums, ka uzaicinātāja bankas kontā ir nepieciešamā naudas summa Ministru kabineta 2003.gada 29.aprīļa noteikumu Nr.217 “Vīzu noteikumi” 21.punktā noteiktajā apmērā;

5.2. darba devēja izdota izziņa par uzaicinātāja darba algas apmēru;

5.3. citi dokumenti, kas pamato, ka fiziskas personas rīcībā ir nepieciešamie finanšu līdzekļi, lai segtu uzaicinātā ārzemnieka ieceļošanas un izceļošanas izdevumus.

6. Gadījumos, kad uzaicinātājs norādījis, ka vairākiem uzaicinātajiem ārzemniekiem ir kopīgs ieceļošanas mērķis, vienā ielūgumā var iekļaut vairākas personas un pieļaujamas atšķirības ielūgumā sniegtajās ziņās par vīzas termiņu, uzaicināto ārzemnieku valstisko piederību, dzīvesvietas adresi un plānoto uzturēšanās vietu Latvijas Republikā.

7. Ielūgums vai izsaukums atbilstoši Ielūgumu noteikumu 15.punktam vai Uzturēšanās atļauju noteikumu 16. un 17.punktam ir saskaņots, ja uz juridiskās personas iesnieguma par to ir attiecīgās iestādes vai konfesijas vadītāja parakstīta vīza.

8. Ielūgumu noteikumu 14.punktā minētie papildu dokumenti var būt:

8.1. uzaicinātāja rakstisks iesniegums, kurā sniegti detalizēti paskaidrojumi par uzaicinātāja saistību ar uzaicināmo ārzemnieku, viņa ieceļošanas pamatojumu un plānoto uzturēšanās vietu Latvijas Republikā;

8.2. apliecinājums par vietas rezervēšanu tūristu mītnē, ja tā ir norādīta kā plānotā uzturēšanās vieta (pieprasot daudzkārtēju vīzu — par pirmo ieceļošanas reizi);

8.3. licences kopija komercdarbības veikšanai (ja tāda nepieciešama);

8.4. līgumu, uzņēmumu sarakstes un citu dokumentu kopijas, kas apliecina ielūdzēja saistību ar uzaicināto ārzemnieku un iestādi, uzņēmumu, ko viņš pārstāv;

8.5. citi dokumenti, kas apliecina uzaicinātā ārzemnieka nepieciešamību ieceļot Latvijas Republikā saistībā ar deklarēto ieceļošanas mērķi.

9. Ja ārzemnieka ieceļošanas mērķis norādīts “tūrisma vizīte”, papildu dokumenti, kas apliecina ieceļošanas mērķi, var būt:

9.1. izziņa no Tūrisma attīstības valsts aģentūras par reģistrāciju tūrisma pakalpojumu sniedzēju uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) datu bāzē;

9.2. līgums ar tūristu mītni (viesnīcu) par tūristu izmitināšanu.

10. Ielūgumu un izsaukumu pēc uzaicinātāja sniegto ziņu pārbaudes apstiprina Pārvaldes priekšnieka pilnvarota amatpersona.

11. Ja pieņemts lēmums ielūgumu vai izsaukumu neapstiprināt, Pārvaldes nodaļa informē uzaicinātāju, nosūtot vēstuli.

III. Ielūguma un izsaukuma reģistrēšana

12. Ielūgumā vai izsaukumā iekļauto datu pareizību uzaicinātājs vai viņa pilnvarotā persona apliecina ar savu parakstu uz ielūguma vai izsaukuma pirms lēmuma pieņemšanas par ielūguma vai izsaukuma apstiprināšanu.

13. Pēc ielūguma vai izsaukuma reģistrēšanas amatpersona informē uzaicinātāju par to, kāds reģistrācijas numurs piešķirts ielūgumam vai izsaukumam.

14. Pēc uzaicinātāja pieprasījuma amatpersona pēc lēmuma pieņemšanas par ielūguma vai izsaukuma apstiprināšanu izsniedz apstiprinātā ielūguma vai izsaukuma pieprasījuma veidlapu.

15. Izsniedzot uzaicinātājam apstiprinātu izdrukātu ielūguma vai izsaukuma pieprasījuma veidlapu, amatpersona uz tās parakstās, parakstu apliecina ar individuālo spiedogu un numurēto ovālo ģerboņa zīmogu.

16. Amatpersona informē uzaicinātāju, ka apstiprinātā ielūguma vai izsaukuma pieprasījuma veidlapa vīzas vai uzturēšanās atļaujas pieprasītājam iesniegšanai pārstāvniecībā nav nepieciešama.

Migrācijas politikas nodaļas vadītāja p.i. D.Rozenberga

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!