• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Top Tūrisma terminu skaidrojošā vārdnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2003., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

26.11.2003., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Top Tūrisma terminu skaidrojošā vārdnīca

Šodien, 26.novembrī, Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamenta direktore Aira Andriksone un vecākais referents Juris Smaļinskis tiekas ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas priekšsēdētāju Valentīnu Skujiņu un zinātnisko sekretāri Mariku Ķirīti, lai pārrunāto turpmāko sadarbību Tūrisma terminu skaidrojošās vārdnīcas veidošanā.

Jau pirms diviem gadiem, kad tūrisma nozare vēl bija Vides ministrijas pārziņā, tika sākts veidot Tūrisma terminu skaidrojošo vārdnīcu. Šajos gados autoru grupa — Latvijas Universitātes, Biznesa augstskolas ‘’Turība’’, Rēzeknes augstskolas mācību spēki u.c. speciālisti — darbu turpinājusi, un ir apkopoti jau 2011 tūrisma nozares un ar to cieši saistīti termini. Vārdnīcā sniegti terminu skaidrojumi latviešu valodā un terminu tulkojumi angļu, vācu un krievu valodā.

Lai vārdnīcu kvalitatīvi sagatavotu pirms izdošanas tipogrāfiskā formātā, Ekonomikas ministrija ir lūgusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisiju izveidot Tūrisma apakškomisiju, kas izvērtētu jau apkopotos terminus, veiktu terminu ekspertīzi un akceptētu tos.

Tūrisma terminu skaidrojošā vārdnīca paredzēta valsts pārvaldē, pašvaldībās, tūrisma industrijā, nevalstiskās organizācijās, mācību iestādēs strādājošajiem, kā arī studentiem un citiem interesentiem.

Tā kā Ekonomikas ministrija par sava darba prioritāti nākamajam gadam definējusi tieši tūrisma nozares attīstības veicināšanu, panākts ļoti būtisks finansējuma pieaugums nākamā gada valsts budžetā – Ls 1 042 000, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā šogad, vārdnīcu plānots pabeigt un izdot 2004.gada beigās.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!