• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Spāniju izglītībā un kultūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2003., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.11.2003., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Spāniju izglītībā un kultūrā

20. un 21.novembrī Madridē notika pirmā Latvijas un Spānijas kopējās komisijas sēde par sadarbību izglītībā un kultūrā. Kopējās komisijas sēdē 21.novembrī parakstīta Latvijas un Spānijas Izpildprogramma par sadarbību izglītībā un kultūrā no 2003. līdz 2006.gadam.

Kopējās komisijas sēdes sasaukšana un izpildprogrammas parakstīšana notiek saskaņā ar 1999.gada 13.augustā parakstīto Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes līgumu par sadarbību izglītībā un kultūrā, un tās mērķis ir veicināt abu valstu divpusējo sadarbību šajās jomās.

Izpildprogramma cita starpā paredz pieredzes un informācijas apmaiņu izglītības jomā, stipendiju apmaiņu, kā arī spāņu un latviešu valodas apguvi. Plānots arī paplašināt abu valstu arhīvu un bibliotēku sadarbību, veicināt pieredzes apmaiņu kultūras mantojuma saglabāšanā. Puses vienojās par atbalstu latviešu un spāņu literatūras tulkošanai un izstāžu apmaiņai. Lai veicinātu spāņu kultūras un valodas popularizēšanu Latvijā, Spānijas puse pauda apņemšanos aktīvi risināt jautājumu par Servantesa institūta filiāles “Aula Cervantes” izveidošanu Latvijā.

Latvijas delegāciju vadīja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sarmīte Veģere, un tajā bija iekļauti arī Izglītības un zinātnes, Kultūras un Ārlietu ministrijas un Latvijas Republikas vēstniecības Spānijā pārstāvji. Spānijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas un Spānijas Starptautiskās sadarbības aģentūras kultūras un zinātnes ģenerāldirektors Hesuss Silva Fernandess.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!