• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar pateicību par devumu skatuves mākslai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2003., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar tēvzemes dziesmām no tēvzemes kausa

Vēl šajā numurā

25.11.2003., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar pateicību par devumu skatuves mākslai

Svētdien Dailes teātrī tika pasniegtas “Spēlmaņu nakts” teātra balvas

SPELMANI1.JPG (27080 bytes)
Foto: A.F.I.
23.novembrī: balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslas attīstībā ieguvēju Dailes teātra aktrisi Viju Artmani sveic Nacionālā teātra kolēģe Elza Radziņa

Balva par mūža ieguldījumu teātra mākslas attīstībā piešķirta izcilajai aktrisei Vijai Artmanei.

Par labāko dramatiskā teātra izrādi atzīta Karolas Dīras “Stāsts par Kasparu Hauzeru” Jaunajā Rīgas teātrī, ko iestudējis Alvis Hermanis.

Par labāko izrādi bērniem atzīta izrāde pēc krievu tautas pasakas motīviem “Brīnumdaiļā skaistule” Daugavpils teātrī, ko veidojis režisors Vladimirs Dupaks. Labākā izrāde jauniešiem ir Baņutas Rubess un Beverlijas Kūperes “Trauslais ledus” Liepājas teātrī, ko iestudējis režisors Juris Rijnieks.

Par labāko latviešu literatūras iestudējumu atzīta Annas Brigaderes “Raudupiete” Dailes teātrī, ko iestudējis režisors Mihails Gruzdovs.

Labākā režisora balva piešķirta Alvim Hermanim par izrādi “Stāsts par Kasparu Hauzeru”. Par labāko scenogrāfu atzīts Andris Freibergs, kas veidojis skatuvisko ietērpu “Raudupietei”.

Par labāko kostīmu mākslinieci atzīta Ilze Vītoliņa, kas veidojusi tērpus Jāņa Lūsēna, Normunda Beļska, Daces Micānes–Zālītes “Īkstītei” Dailes teātrī, kā arī Antona Čehova lugas “Tēvocis Vaņa” iestudējumam Valmieras Drāmas teātrī.

 

Labākā kustību režisore ir Anta Priedīte, kas līdzdarbojusies Hermaņa Paukša lugas “Godīgā meitene” iestudējumā Valmieras Drāmas teātrī. Par labāko mūzikas autoru dramatiskajā teātrī atzīts Juris Vaivods, kurš veidojis muzikālo noformējumu “Raudupietei”.

 

Balva par spilgtāko debiju teātrī piešķirta režisorei Gaļinai Poļiščukai, kura iestudējusi Kļima “Viņš, Viņa un Francis” un Tenesija Viljamsa “Stikla zvērnīcu” Jaunajā Rīgas teātrī.

 

Par labāko gaismas un skaņas režisori atzīta Māra Pontāga, kura līdzdarbojusies Kļima “Viņš, Viņa un Francis”, “Stāsts par Kasparu Hauzeru” un “Stikla zvērnīcas” iestudējumos Jaunajā Rīgas teātrī.

 

Par labāko jauno skatuves mākslinieci atzītas Inga Alsiņa, kura atveido Ingu Hermaņa Paukša lugas “Godīgā meitene” izrādē Valmieras Drāmas teātrī, un Maija Doveika par Vaidas lomu Ričarda Brotigana lugas “Aborts” izrādē Dailes teātrī.

 

Par aizvadītās sezonas labāko aktrisi atzīta Nacionālā teātra aktrise Velta Līne par Fainas Raņevskas lomu Aleksandra Obrazcova lugā “Divas sirdis”.

 

Par labāko aktieri atzīts Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis par Vilhelma Putna lomu Ingas Ābeles lugā “Dzelzszāle” un Jusova lomu Aleksandra Ostrovska lugā “Ienesīga vieta”.

 

Par labāko aktrisi otrā plāna lomā atzīta Ieva Puķe, kas atveido Soņas lomu lugas “Tēvocis Vaņa” iestudējumā. Par labāko aktieri otrā plāna lomā atzīts Agris Māsēns, kas atveido Serebrjakovu “Tēvocī Vaņā”.

 

Balva par labāko sniegumu baleta mākslā piešķirta Margaritai Demjanokai par Medoras lomu Ādolfa Adāna baletā “Korsārs” un lomām izrādē “Ad libitum”.

 

Balva par labāko sniegumu operas mākslā piešķirta Egilam Siliņam par Holandieti Riharda Vāgnera operas “Klīstošais holandietis” iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā un par Skarpijas lomu Džakomo Pučīni operas “Toska” iestudējumā Siguldas opermūzikas svētkos.

 

Balva par labāko aktierdarbu radioteātrī piešķirta Ivaram Stoninam, kurš atveidoja Vīrieti Ivo Brieža raidlugā “Viena nakts jauna vīrieša dzīvē”.

Naudas izteiksmē “Spēlmaņu nakts” balvas ir 600 latu par labāko izrādi, 500 latu — par mūža ieguldījumu teātra mākslas attīstībā, 300 latu — labākajam aktierim un režisoram, 200 latu — labākajiem pārējās nominācijās.

Krievijas pazīstamā alus darītava “Baltika”, godinot V.Artmanes talantu un novērtējot mūža ieguldījumu teātra mākslā, viņai pasniedza 1000 latu prēmiju.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!