• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsaulē aizgājis Nātans Barkans. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2003., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 25.11.2003.

Laidiena Nr. 165, OP 2003/165

Vēl šajā numurā

21.11.2003., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsaulē aizgājis Nātans Barkans

Vakar, 20.novembrī, Izraēlā 80 gadu vecumā miris bijušais Latvijas virsrabīns Nātans Barkans

BARKANS.JPG (20448 bytes)
Foto: A.F.I.

Vakar, 20.novembrī, Izraēlā 80 gadu vecumā pēc slimības miris bijušais Latvijas virsrabīns Nātans Barkans, aģentūru LETA informēja Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko.

Kā sacīja A.Suharenko, pašlaik viņa rīcībā neesot plašākas informācijas par bijušā virsrabīna apbedīšanu, jo skumjā ziņa no Izraēlas saņemta pirms īsa brīža.

“Mums visiem tas ir liels zaudējums,” teica A.Suharenko. “Barkans bija vēl spēka pilns, rakstīja kārtējo grāmatu, diemžēl to nepabeidza. Viņš devās uz Izraēlu, solot drīz atgriezties.”

Rabīnu Mordehaja Glazmana un Arjes Bekera izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka bijušajam virsrabīnam ir lieli nopelni Latvijas Ebreju kopienas atjaunošanā, ko uzsvērusi arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Prezidente, pavasarī sveicot N.Barkanu jubilejā, arī atzīmējusi viņa lojalitāti gatavībā sadarboties ar Latvijas valdību.

“Šodien Latvijas Ebreju kopienu apvienība un Rīgas Ebreju reliģiskā draudze skumst par ievērojamā tautieša zaudējumu,” teikts paziņojumā.

Kā rakstīts nesen iznākušajā grāmatā “Izcilas ebreju personības Latvijā”, rabīns Nātans Barkans dzimis 1923.gadā Līvānos. Audzināts saskaņā ar reliģiskajām tradīcijām. Otrā pasaules kara laikā kopā ar tēvu evakuējies uz padomju armijas aizmuguri, Latvijā atgriezies 1949.gadā.

Uz Izraēlu Nātans Barkans devies 1969.gadā, kur strādājis valsts darbā un izveidojis zēnu reliģisko skolu Lodā. Kopš 1989.gada pēc Ļubaviču Rebes rīkojuma un ar Izraēlas Galvenās rabīnu padomes piekrišanu sācis kalpot Latvijā kā Rīgas un Latvijas virsrabīns.

Šā gada pavasarī pēc 80.jubilejas nosvinēšanas N.Barkans lūdza viņu atbrīvot no virsrabīna amata.

Pēc Letas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!