• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 19. novembrī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2003., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Agreement between the Ministry of Defence of the Republic of Latvia and the Ministry of Defence of the Republic of Bulgaria on Co-operation in the Sphere of Defence

Vēl šajā numurā

20.11.2003., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 19. novembrī, Ministru kabineta sēdē

Akceptēts rīkojums “Par justīcijas ģenerāļa dienesta pakāpes piešķiršanu D.Lūkam”.

 

Akceptēti “Noteikumi par meža reproduktīvo materiālu”, kuri nosaka: meža reproduktīvā materiāla ieguves avotu reģistrācijas kārtību; materiāla kvalitātes un sertificēšanas prasības; materiāla (arī ģenētiski modificēta materiāla) tirdzniecības un izmantošanas kārtību.

Noteikumi attiecas uz meža atjaunošanai un ieaudzēšanai paredzēto materiālu. Šo noteikumu ievērošanas valsts uzraudzību un kontroli veic Valsts meža dienests.

 

Akceptēts rīkojums “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 202 pilsonības pretendenti, tai skaitā 15 viņu nepilngadīgie bērni.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2003.gada 29.jūlija noteikumos Nr.430 “Noteikumi par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta un apbedīšanas pabalsta apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību””.

Noteikumu projekts nosaka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta vispārējā gadījumā jaunu apmēru. Tas paredz, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs vispārējā gadījumā, sākot ar 2003.gada 1.decembri, ir 35 lati mēnesī.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta noteikumos Nr.304 “Noteikumi par operatīvajiem transportlīdzekļiem””.

Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta noteikumi Nr.304 “Noteikumi par operatīvajiem transportlīdzekļiem” paredz, ka operatīvajiem transportlīdzekļiem, sākot ar 2004.gada 1.janvāri, attiecībā uz transportlīdzekļiem, kuriem operatīvā transportlīdzekļa statuss piešķirts ar 2004.gada 1.janvāri, bet, sākot ar 2005.gada 1.janvāri, attiecībā uz transportlīdzekļiem, kuriem operatīvā transportlīdzekļa statuss piešķirts līdz 2003.gada 31.decembrim, jābūt aprīkotiem ar speciālām ierīcēm, kas fiksē laiku, kad transportlīdzeklis tiek izmantots ar iedegtu bākuguni un ieslēgtu skaņas signālu, kā arī transportlīdzekļa braukšanas ātrumu.

Grozījumi paredz atlikt Ministru kabineta noteikumos paredzētās prasības, ka visiem operatīvajiem transportlīdzekļiem neatkarīgi no to izmantošanas veida jābūt aprīkotiem ar speciālām ierīcēm, kas fiksē laiku, kad transportlīdzeklis tiek izmantots ar iedegtu bākuguni un ieslēgtu skaņas signālu, kā arī transportlīdzekļa braukšanas ātrumu, izpildi. Minētās normas spēkā stāšanās paredzēta: ar 2005.gada 1.janvāri — attiecībā uz tiem transportlīdzekļiem, kuriem operatīvā transportlīdzekļa statuss tiek piešķirts ar 2005.gada 1.janvāri; ar 2006.gada 1.janvāri — attiecībā uz transportlīdzekļiem, kuriem operatīvā transportlīdzekļa statuss piešķirts līdz 2005.gada 1.janvārim. 

 

Akceptēts likumprojekts “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”.

Likumprojekta mērķis ir pilnveidot kārtību, kā administratīvās lietvedības ietvaros jārīkojas ar izņemtajām mantām. Likumprojektā tiek svītrots 257.panta pirmās daļas otrais teikums, un šis pants papildināts ar jaunu otro un trešo daļu, kā arī 274.1pants papildināts ar otro daļu.

Likumprojekts paredz izdarīt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 257.pantā, nosakot, ka izņemtās mantas un dokumentus līdz lēmuma pieņemšanai administratīvā pārkāpuma lietā institūcijas (amatpersonas), kurām ir tiesības izņemt mantas un dokumentus, nodod glabāšanai Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. Ja izņemtās mantas ātri bojājas vai tās nevar atdot īpašniekam, vai arī to ilgstoša uzglabāšana rada zaudējumus valstij, institūcija (amatpersona), kurai ir tiesības izņemt attiecīgas mantas, lemj par to nodošanu realizācijai vai iznīcināšanai Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Likumprojekts paredz atlīdzināt zaudējumus personām, ja izņemtās mantas ir realizētas, taču saskaņā ar lēmumu administratīvajā lietā tās nav konfiscējamas.

 

Akceptēts rīkojums “Par vienreizējā sociālā pabalsta piešķiršanu Nadeždai Vjaļikovai sakarā ar trīnīšu piedzimšanu”.

Finanšu ministram uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 3000 latu (pēc nodokļu samaksas) vienreizēja sociāla pabalsta izmaksāšanai Nadeždai Vjaļikovai sakarā ar trīnīšu piedzimšanu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!