• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plašsaziņas līdzekļu ētikas padomes nolikuma projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2003., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības un tautsaimniecības nozaru efektīvu sadarbību

Vēl šajā numurā

20.11.2003., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plašsaziņas līdzekļu ētikas padomes nolikuma projektu

Valsts sekretāru 13.novembra sanāksmē tika pieteikts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Plašsaziņas līdzekļu ētikas padomes nolikums”. Kā norāda projekta autori — Ministru prezidenta biedra birojs, izveidojamās padomes uzdevums būtu izstrādāt vienotus plašsaziņas līdzekļu ētikas principus, kas veicinātu demokrātijas, tiesiskuma, augstas sociālās kultūras un iecietības nostiprināšanos Latvijas sabiedrībā.

Ņemot vērā medijos izvērstās diskusijas, Valsts kanceleja aicina plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un mediju profesionālās organizācijas iesaistīties projekta apspriešanā, izsakot savu viedokli atzinuma veidā un iesniedzot tos Valsts kancelejā līdz 28.novembrim. Tāpat aicinām medijus aktīvi piedalīties projekta izskatīšanas gaitā Ministru kabinetā.

Pielikumā: Valsts sekretāru sanāksmē pieteiktais Ministru kabineta noteikumu projekts “Plašsaziņas līdzekļu ētikas padomes nolikums” un paskaidrojuma raksts

Ieva Skrastiņa, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja

Paskaidrojuma raksts Ministru kabineta noteikumu projektam “Plašsaziņas līdzekļu ētikas padomes nolikums”

Lai veidotu sabiedrībā stabilu vērtību sistēmu un pasargātu to no degradējošas informācijas plūsmas, šā gada 12. jūnijā Garīgo lietu padomes sēdē tika panākta vienošanās par sabiedriski konsultatīvas padomes izveidošanu. Ar Ministru kabineta noteikumiem paredzēts noteikt šīs padomes uzdevumus, tiesības un darbības kārtību.

Izveidojamās padomes uzdevums būs izstrādāt vienotus plašsaziņas līdzekļu ētikas principus, kas veicinātu demokrātijas, tiesiskuma, augstas sociālas kultūras un iecietības nostiprināšanos Latvijas sabiedrībā. Padomes sastāvu iesaka Garīgo lietu padome un apstiprina Ministru prezidents.

Ministru prezidenta biedra biroja vadītājs Juris Radzevičs

Projekts

Plašsaziņas līdzekļu ētikas padomes nolikums

I. Padome

1. Plašsaziņas līdzekļu ētikas padome (turpmāk – padome) ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir izstrādāt vienotus plašsaziņas līdzekļu ētikas principus, lai veicinātu demokrātijas, tiesiskuma, augstas sociālas kultūras un iecietības nostiprināšanos Latvijas sabiedrībā.

 

II. Padomes uzdevumi un tiesības

2. Padomei ir šādi uzdevumi:

2.1. Izstrādāt vienotu plašsaziņas līdzekļu ētikas kodeksu;

2.2. Sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam un citām valsts pārvaldes institūcijām priekšlikumus vienotas plašsaziņas līdzekļu politikas izstrādāšanai;

2.3. Izteikt viedokli, lai pilnveidotu normatīvos aktus, kas attiecas uz plašsaziņas līdzekļiem un ar tiem saistītajiem jautājumiem valstī.

3. Padomei ir šādas tiesības:

3.1. Atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts, pašvaldību un citām institūcijām padomes darbam nepieciešamo informāciju;

3.2. Organizēt darba grupas jautājumu sagatavošanai pirms to izskatīšanas padomes sēdē.

III. Padomes vadība un sēdes

4.1. Padomes sastāvu ar rīkojumu apstiprina Ministru prezidents.

4.2. Padomes sekretārs ir padomes priekšsēdētāja norīkota un padomes apstiprināta persona, kas atbilstoši padomes priekšsēdētāja uzdevumiem koordinē padomes darbu.

4.3. Padomes sēdes protokolē padomes priekšsēdētāja norīkots protokolists.

4.4. Padomes sēdes izziņo padomes priekšsēdētājs.

4.5. Padome sēdi sasauc vismaz reizi divos mēnešos. Uzaicinājumu uz padomes sēdi, informāciju par sēdes norises vietu, darba kārtību un iepriekšējās sēdes protokolu padomes priekšsēdētājs nosūta padomes locekļiem vismaz 10 dienas pirms sēdes.

4.6. Padomes sēdes notiek ne ilgāk par divām stundām.

4.7. Ja padomes loceklis nevar piedalīties padomes sēdē, viņš vismaz vienu dienu iepriekš informē par to padomes sekretāru

4.8. Padomes priekšsēdētājs var sasaukt padomes ārkārtas sēdes. Par padomes ārkārtas sēdi paziņo padomes locekļiem septiņas dienas pirms tās sasaukšanas.

4.9. Uz padomes sēdi, lai apspriestu darba kārtībā paredzētus jautājumus, var uzaicināt ekspertus un speciālistus, kā arī citas personas, kas nav padomes locekļi.

4.10. Padomes locekļi par darbu padomē nesaņem atlīdzību.

4.11. Padomes darbību nodrošina Valsts kanceleja.

 

IV. Padomes viedoklis

5. Padome pieņem lēmumus, ievērojot vienprātības principu.

5.1. Padomes lēmumiem ir rekomendējošs raksturs.

5.2.. Sēdē pieņemto padomes lēmumu izskatīšanai padomes locekļiem un parakstīšanai sagatavo padomes sekretārs. Padomes priekšsēdētājs sagatavoto dokumentu nosūta attiecīgajam adresātam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!