• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Unibankas" dāvinājumu veselības aprūpes attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2003., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par varas eliti ar militāru stāju

Vēl šajā numurā

20.11.2003., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Unibankas” dāvinājumu veselības aprūpes attīstībai

Vakar, 19.novembrī, veselības ministre Ingrīda Circene no akciju sabiedrības “Unibanka” prezidenta Andra Bērziņa saņēma simbolisku dāvanu — naudas čeku 160 000 latu vērtībā. Naudu banka ziedo mūsu valsts veselības aprūpes attīstībai. Čeks ministrei tika pasniegts Veselības ministrijas un “Unibankas” kopīgā projekta ietvaros.

Veselības ministrijas un “Unibankas” kopīgajā projektā paredzēts, ka banka šī gada laikā 33 slimnīcām dāvināja finanšu līdzekļus slimnīcu attīstībai. Dāvinājuma kopējā summa ir 160 000 latu.

Veselības ministre Ingrīda Circene: “Šis bankas dāvinājums ir nopietns ieguldījums veselības aprūpē. Pateicoties bankas ziedotajai naudai, slimnīcām bija iespēja iegādāties ikdienas darbam nepieciešamo medicīnisko aparatūru. Ieguvējs ir arī pacients, kuram tādējādi tiks sniegta augstas kvalitātes medicīniskā palīdzība. Jau vairākkārt esmu sacījusi, ka esmu pacientu ministre un arī turpmāk savā darbā domāšu gan par pacientu, gan mediķu labklājību. Ministrijas un “Unibankas” kopīgais projekts ir viens no pierādījumiem, ka es par to domāju arī šobrīd. Ceram, ka ministrijas un bankas sadarbība turpināsies arī nākamajos gados.”

“Unibankas” prezidents Andris Bērziņš: ““Unibankas” desmit gadu jubilejā mēs nolēmām nevis gaidīt dāvanas, bet gan sniegt tās citiem. Par bankas izaugsmi esam pateicīgi visiem mūsu klientiem, tāpēc svētku reizē nolēmām paldies par mums dāvāto uzticību teikt, palīdzot nozarei, kas ir nozīmīga visiem Latvijas iedzīvotājiem, — medicīnai. Katram no mums būs dienas, kurās nāksies nopietni rūpēties par savu veselību, un tad svarīga būs kvalitatīva medicīniskā palīdzība gan Rīgā, gan ārpus tās. “Unibankas” filiāles strādā visās Latvijas lielākajās pilsētās, un mēs nolēmām naudu ziedot katra rajona slimnīcai — kopumā mūsu dāvinājumu ir saņēmušas 33 ārstniecības iestādes visā valstī. Ar gandarījumu redzam, ka slimnīcas šo naudu ir izmantojušas ļoti racionāli un tā patiešām sniegusi būtisku atbalstu slimnīcu attīstībai — iegādāta trūkstošā aparatūra, veikti remonti, pēc kuriem turpmāk, īpaši ārpus Rīgas rajonu slimnīcām, būs iespēja strādāt pilnvērtīgāk, sniedzot iedzīvotājiem kvalitatīvus medicīniskos pakalpojumus turpat uz vietas. Lai gan šodien pasniedzam simbolisku čeku par 160 tūkstošiem latu, valsts nozīmes slimnīcas Rīgā — tautā sauktie “Stradiņi”, “Gaiļezers” un Bērnu slimnīca ar mūsu atbalstu papildus vēl ir saņēmušas 5000 latu katra. Stradiņa slimnīcā tādējādi tiks turpināts darbs Perinatālās aprūpes centra izveidē, “Gaiļezers” tiks pie nepieciešamās medicīniskās diagnostikas aparatūras, savukārt Bērnu slimnīca — pie “mākslīgās nieres”.”

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nefroloģijas nodaļas vadītājs Vladimirs Strazdiņš atzīst, ka slimnīcai ir jāiegādājas otrs hemodialīzes aparāts, jo arvien pieaug to pacientu skaits, kuriem nepieciešama akūta nieru aizstājējterapija.

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca dāvāto naudu ir ieguldījusi Perinatālā aprūpes centra telpu remontā. Slimnīcas pārstāvji atzīmē, ka bērni ir mūsu nākotne, tādēļ ir jārada iespējami labāki apstākļi viņu dzīves pirmajās dienās. Pavisam nesen šajā centrā savus pirmos dzīves mirkļus piedzīvoja trīnīši — divi puikas un meitene.

Klīniskā slimnīca “Gaiļezers” ziedoto naudu paredz izlietot jaunu medicīnisko tehnoloģiju iegādei, taču par to vēl jālemj slimnīcas valdei.

Līdz ar šī gada sākumā piešķirto finansējumu Preiļu, Aizkraukles un Talsu slimnīcām “Unibanka” šogad kopumā medicīnas iestādēm ir ziedojusi 178 500 latus. 2002.gadā banka dažādām medicīnas iestādēm Latvijā ziedojusi 42 tūkstošus, 2001.gadā — 49 tūkstošus latu.

Šogad 5000 latus no “Unibankas” saņēma Jēkabpils rajona centrālā slimnīca, klīniskā slimnīca “Gaiļezers”, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Balvu rajona slimnīca, Dobeles un apkārtnes slimnīca, Cēsu rajona centrālā slimnīca, Rīgas rajona slimnīca (Siguldā), Aizkraukles rajona slimnīca, Priekules slimnīca, Alūksnes slimnīca, Bauskas slimnīca, Krāslavas rajona centrālā slimnīca, Kuldīgas slimnīca, Bulduru slimnīca, Liepājas pilsētas slimnīca, Limbažu rajona slimnīca, Ludzas rajona slimnīca, Madonas slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Ogres rajona slimnīca, Talsu slimnīca, Tukuma slimnīca un poliklīnika, Ventspils slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Gulbenes rajona slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, Saldus medicīnas centrs, Valmieras slimnīca, Preiļu slimnīca, kā arī Rīgas Ātrās medicīnas palīdzības stacija.

Svinīgajā pasākumā piedalījās veselības ministre Ingrīda Circene, Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops, akciju sabiedrības “Unibanka” prezidents Andris Bērziņš, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārsts, direktora vietnieks Džeims Rozītis, klīniskās slimnīcas “Gaiļezers” direktors Edvīns Platkājis un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas direktors Māris Pļaviņš.

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!