• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2003.gada Kvalitātes balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studiju un studējošo kredītiem

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2003.gada Kvalitātes balvu

Šogad Latvijā jau septīto gadu pēc kārtas tiks pasniegta Latvijas Kvalitātes balva tiem uzņēmumiem, kas sasnieguši atzīstamus rezultātus, strādājot atbilstoši Eiropas Izcilības modeļa kritērijiem. Tradicionāli Kvalitātes balva tiek pasniegta īpašas, šai tēmai veltītas konferences noslēgumā. Starptautiskā konference visaptverošā kvalitātes vadīšanā “Efektīva vadība — attīstības virzītājspēks” un Latvijas Kvalitātes balvas pasniegšana notiks 21.novembrī Kongresu namā.

Latvijas Kvalitātes balva ir Ministru kabineta atzīts un atbalstīts Latvijas Kvalitātes asociācijas un Ekonomikas ministrijas organizēts ikgadējs pasākums. Pašlaik Latvijas Kvalitātes balva (LKB) ir augstākais novērtējums uzņēmuma vadības sistēmai. Visā pasaulē kvalitātes balvas ir viens no prestižākajiem uzņēmuma sasniegumiem. Latvijas Kvalitātes balvas konkurss tiek rīkots, lai veicinātu Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspēju un sekmētu to ilgtspējīgu attīstību. Konkurss tiek organizēts trīs grupās: maziem un vidējiem uzņēmumiem (līdz 250 strādājošiem); lielajiem uzņēmumiem; publiskajam sektoram.

Šogad, tāpat kā pērn, konkursam bija pieteikušies septiņi uzņēmumi. Konkursa komisijas priekšsēdētājs ir ekonomikas ministrs Juris Lujāns. Progresīvākie no uzņēmumiem, kuri jau ir veikuši darbu uzņēmuma vadības sistēmu sakārtošanā, apzinās šā soļa nozīmīgumu, tomēr Latvijā nav daudz uzņēmumu, kuri būtu gatavi pašnovērtējumam atbilstoši LKB kritērijiem. Tas prasa lielu darbu, sakārtotību visos uzņēmuma līmeņos un gatavību demonstrēt savu spēju ilglaicīgai darbībai. Interese visu grupu uzņēmumos ir augusi — arvien vairāk uzņēmumu pārstāvju apmeklē seminārus par LKB, interesējas par kritērijiem, vēlas iepazīties ar to uzņēmumu pieredzi, kuri jau ir ieguvuši šo prestižo un godpilno novērtējumu, trūkst tikai uzdrīkstēšanās.

Starptautisko konferenci visaptverošā kvalitātes vadīšanā “Efektīva vadība — attīstības virzītājspēks” atklās ekonomikas ministrs J.Lujāns un Latvijas Kvalitātes asociācijas prezidents I.Pilmanis. Konferences mērķauditorija ir ne tikai uzņēmumu kvalitātes vadītāji, konsultanti un mācībspēki starptautiskiem standartiem atbilstošu vadības sistēmu ieviešanā. Aizvien lielāka uzmanība konferencē tiek pievērsta vispārīgajiem uzņēmumu vadības jautājumiem, labākās pieredzes popularizēšanā efektīvas vadības un augsta līmeņa uzņēmējdarbības rezultātu nodrošināšanā, tāpēc ar katru gadu pieaug konferenci apmeklējošo augstākā līmeņa vadītāju skaits. Šogad vienā no trim konferences sekcijām uzstāsies tikai uzņēmumu augstākā līmeņa vadītāji.

Konference tiek rīkota ar mērķi veicināt viedokļu apmaiņu starp kvalitātes speciālistiem, risināt aktuālās problēmas kvalitātes nodrošināšanas jomā, iepazīstināt Latvijas mazos un vidējos uzņēmumus ar pašmāju un ārzemju kvalitātes speciālistu viedokli un pieredzi, kā arī veicināt novatorisku ideju rašanos un ieviešanu praksē.

Šogad konferencē ir iecerēts gan padziļināti pievērsties kvalitātes, vides, profesionālās veselības un darba drošības un citu starptautisko standartu prasībām atbilstošu vadības sistēmu veidošanas un ieviešanas profesionālajiem jautājumiem, gan aicināt uz sarunu un dalīšanos savā labākajā pieredzē daudzu veiksmīgu Latvijas uzņēmumu vadītājus, gan arī paraudzīties uz Latvijas biznesa vidi un problēmām ar valstī strādājošu ārvalstu uzņēmēju acīm.

Konferencē tradicionāli piedalās 250–300 delegāti ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Dānijas, Beļģijas un citām Eiropas valstīm. Plānots, ka šā gada konferencē dalībnieku pārstāvēto valstu ģeogrāfijā tiks pārkāptas Eiropas robežas.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!