• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai apliecinām arī Latvijas tālāko atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2003., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai droša šī Eiropas Savienības ārējā robeža

Vēl šajā numurā

11.11.2003., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai apliecinām arī Latvijas tālāko atbalstu

Piektdien, 7.novembrī, ārlietu ministre uzturējās oficiālā vizītē Ukrainā

KALNIETE1.JPG (18461 bytes)
Ukrainas galvaspilsētā Kijevā tikšanās laikā: Ukrainas prezidents Leonīds Kučma un Latvijas Republikas ārlietu ministre Sandra Kalniete
Foto: A.F.I./epa
KALNIETE.JPG (19012 bytes)
Kijevā 7.novembrī: Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete un Ukrainas ārlietu ministrs Konstantīns Griščenko
Foto: A.F.I./epa

7.novembrī Kijevā oficiālā vizītē uzturējās Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete. Vizītes laikā ministre tikās ar Ukrainas augstākajām amatpersonām: prezidentu Leonīdu Kučmu, premjerministru Viktoru Janukoviču, parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Litvinu, ārlietu ministru Konstantīnu Griščenko, kā arī ar prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Volodimiru Gorbuļinu.

Latvijas ārlietu ministre apliecināja Latvijas stingru atbalstu Ukrainas eiropeiskajai orientācijai un integrācijas procesiem Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī aicināja visos līmeņos aktivizēt divpusējo sadarbību, tai skaitā parlamentāro. S. Kalniete aicināja Ukrainas pusi maksimāli izmantot ES Jauno kaimiņu koncepcijas piedāvātās iespējas un apliecināt savus nodomus ar atbilstošām iekšējām reformām. Latvija ir gatava piedāvāt Ukrainai savu pieredzi un palīdzību.

Ukrainas amatpersonas pateicās par atbalstu un apliecināja vēlmi turpināt Ukrainas integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās.

Sarunās skarti abas puses interesējošie ar divpusējās līgumu bāzes paplašināšanu un pārskatīšanu saistītie jautājumi. Līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā tiks pārtraukta Brīvās tirdzniecības līguma ar Ukrainu darbība, tirdzniecības un ekonomiskās attiecības regulēs Eiropas Savienības un Ukrainas partnerības un sadarbības līgums, kas paredz vislielākās labvēlības režīma piemērošanu tirdzniecībā. S. Kalniete izteica pārliecību, ka Eiropas Savienības paplašināšanās kopumā dos pozitīvu impulsu Ukrainas tautsaimniecības nozaru attīstībai.

Lai pilnveidotu divpusējo līgumu bāzi, ārlietu ministri parakstīja līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību.

Sarunās atzīmētas mūsu valstu konstruktīvās attiecības un savstarpējā sapratne.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!