• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai veicinām tālāku ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2003., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai zinātne kalpo mieram un cilvēcei

Vēl šajā numurā

11.11.2003., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai veicinām tālāku ekonomisko sadarbību

4.–6.novembrī Ministru prezidenta biedrs uzturējās Apvienotajā Karalistē

SLESERS.JPG (14000 bytes)
Pie Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvniecības un Latvijas Tūrisma biroja Londonā: Latvijas Attīstības aģentūras pārstāve Lielbritānijā I.Vilsone, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktore M.Zante, Latvijas Attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs J.Kanels, Latvijas Tūrisma biroja Lielbritānijā vadītāja E.Staltmane, Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers, Latvijas vēstnieks Lielbritānijā J.Dripe un Latviešu nacionālās padomes priekšsēdis Lielbritānijā A.Ozoliņš

Ar nolūku sekmēt Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko sadarbību, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers no 4. līdz 6. novembrim uzturējās oficiālā vizītē Londonā, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.

Vizītes laikā Ministru prezidenta biedrs 6. novembrī atklāja Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvniecību un Latvijas Tūrisma biroju Londonā. Lai arī mūsu valstu ekonomiskās attiecības var raksturot kā sekmīgas, abu aģentūru pārstāvniecību atklāšana Londonā ir nozīmīgs solis vēl sekmīgākai investīciju piesaistei, eksporta un biznesa darījumu veicināšanai, tūrisma sakaru attīstībai.

Tiekoties ar finanšu apvienības “International Financial Services, London” biedriem — nozīmīgu auditorsabiedrību, banku un starptautisko finanšu institūciju pārstāvjiem, kā arī ar “British Construction and Consultation Bureau” biedru kompāniju pārstāvjiem, A.Šlesers informēja par Latvijas valdības politiku uzņēmējdarbības veicināšanai un par iespējām investēt un attīstīt biznesa projektus Latvijā. Sarunās īpaša uzmanība pievērsta nepieciešamībai veicināt transporta un tūrisma infrastruktūras attīstības projektus. Pārrunātas arī iespējas izmantot britu ekspertīzi un pieredzi pilsētplānošanā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā.

Ministru prezidenta biedrs, kuru vizītē pavadīja Latvijas Attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs Juris Kanels, tikās arī ar Lielbritānijas Tirdzniecības un rūpniecības departamenta pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas Attīstības aģentūras reorganizācija par “vienas pieturas” investīciju veicināšanas aģentūru un sadarbības iespējas ar “UK Trade and Investment” un reģionālajām aģentūrām.

Lai pārrunātu iespējas piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem lētus aviokompāniju pakalpojumus, tādējādi veicinot tūrisma un lidostas infrastruktūras attīstību, A.Šlesers apmeklēja britu aviosabiedrības “Easy Jet” galveno mītni un uzklausīja tās pārstāvju viedokli par iespējamo ienākšanu Latvijas tirgū.

Vizītes ietvaros Ministru prezidenta biedrs tikās arī ar Latvijas un Lielbritānijas parlamentārās grupas vadītāju Džonu Vilkinsonu, kā arī vairākiem uzņēmējiem un investoriem, kas jau sekmīgi sākuši projektus Latvijā vai arī apsver iespējas to darīt tuvākajā nākotnē.

Londonā A.Šlesers arī uzrunāja Jauno prezidentu organizācijas Apvienotās Karalistes nodaļas pārstāvjus, aicinot viņus atbraukt uz Latviju un pašiem savām acīm izvērtēt, ko mūsu valsts var piedāvāt ieinteresētiem uzņēmējiem un investoriem.

Inga Pelša, Ministru prezidenta biedra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!