• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2003., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadās Diplomātiskā korpusa vecākais

Vēl šajā numurā

06.11.2003., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Piektdien, 7. novembrī, Siguldā notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) rīkots seminārs republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju vadītājiem “Vēlēšanu sistēmas attīstība Latvijā: vēlēšanu organizatoru skatījums”.

Līdztekus viedokļu apmaiņai par aizvadītās tautas nobalsošanas organizāciju seminārā vēlēšanu organizatori diskutēs par Tieslietu ministrijas darba grupā izstrādāto Eiropas Parlamenta vēlēšanu projektu un plānoto vēlētāju reģistrācijas kārtības maiņu.

Ministru kabinetā atbalstītā vēlēšanu sistēmas attīstības koncepcija paredz, jau sākot ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām nākamā gada jūnijā, atteikties no spiedoga spiešanas pasē un, lai nodrošinātu principu “viens vēlētājs — viena balss”, veidot vēlētāju sarakstus un sadalīt vēlētājus pēc vēlēšanu iecirkņiem.

Kā pastāstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, tā kā jaunās vēlētāju reģistrācijas kārtības nodrošināšanā būs tieši iesaistīti arī vietējie vēlēšanu organizatori, viens no galvenajiem semināra mērķiem ir uzklausīt vietējo vēlēšanu speciālistu jautājumus un viedokļus par iecerēto reformu.

Seminārā aicināti piedalīties arī pārstāvji no Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes, kur top Vēlētāju reģistra likumprojekts.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!