• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2003., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cīņu pret "aplokšņu algām"

Vēl šajā numurā

06.11.2003., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Irākā

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa, kā arī ministrijas un NBS speciālisti vakar, 5.novembrī, apmeklēja Latvijas kontingenta karavīrus Irākas pilsētas Kirkūkas tuvumā dislocētajā ASV gaisa spēku bāzē.

Aizsardzības ministrs vizītes laikā tikās ar bāzes komandiera vietnieku pulkvedi Kevinu Viljamsu un pārrunāja Latvijas karavīru dienesta gaitu. Ministrs norādīja, ka Latvijas vēsturiskā pagātne palīdz izprast notikumus Irākā. “Mēs saprotam Irākas atjaunošanas problēmas un iespēju robežās esam gatavi palīdzēt totalitārisma seku pārvarēšanā un sabiedrības demokratizācijas veicināšanā jaunajai Irākas civilajai pārvaldei,” teica ministrs.

Pulkvedis Kevins Viljamss augstu novērtēja Latvijas karavīru profesionalitāti un koleģialitāti. Viņš atzīmēja, ka darbs kopā ar Latvijas kontingenta karavīriem ir bijis abpusējas mācīšanās process, kur ASV karavīri varējuši daudz iegūt no Latvijas kolēģiem.

Tiekoties ar atbalsta nodrošināšanas vada komandieri kapteini Ediju Utmanu un nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienības komandieri kapteiņleitnantu Andi Bokumu, aizsardzības ministrs un NBS komandieris pārrunāja vienības rotāciju, kas paredzēta nākamās nedēļas beigās. Vienības karavīri saņēma ministra un komandiera apbalvojumus, ka arī sveicienus no Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un ārlietu ministres Sandras Kalnietes.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!