• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņojumu ANO Cilvēktiesību komitejai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Banka

Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru sākotnējās izvietošanas noteikumi konkurējošās daudzcenu izsolēs

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņojumu ANO Cilvēktiesību komitejai

ANO Cilvēktiesību komiteja (Komiteja) 29.oktobrī, savas 79.sesijas laikā, pabeidza izskatīt Latvijas otro ziņojumu par 1966.gada pilsonisko un politisko tiesību pakta izpildi. Latvijas delegāciju, kuras sastāvā bija pārstāvji no Ārlietu, Iekšlietu, Tieslietu, Izglītības ministrijām, prokuratūras un Naturalizācijas pārvaldes, vadīja īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks.

Pirmajā dienā tika apspriesti jautājumi par Satversmes tiesu, Valsts cilvēktiesību biroja darbu, drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanas praksi, policijas vardarbības faktiem pret aizturētajiem, alternatīvo dienestu, vardarbību aizsardzības spēkos, sieviešu līdztiesību, cilvēktirdzniecību. Otrajā dienā tika apspriesti pilsonības, mazākumtautību tiesību, izglītības reformas, latviešu valodas aizsardzības, patvēruma piešķiršanas jautājumi.

Pirms komitejas sēdes Latvijas delegācija iesniedza rakstiskas atbildes uz komitejas ekspertu sastādīto jautājumu sarakstu, kas ļāva ziņojuma izskatīšanas dienās vairāk laika veltīt diskusijai par pakta izpildi Latvijā.

Saskaņā ar ANO procedūru Latvijas Cilvēktiesību komiteja sagatavoja un iesniedza ANO Cilvēktiesību komitejai komentārus par valdības ziņojumu. Latvijas Cilvēktiesību komitejas pārstāvji T.Ždanoka un M.Mitrofanovs tikās ar ANO komitejas ekspertiem.

Nobeiguma uzrunā komitejas vadītājs atzīmēja valdības ziņojuma labo kvalitāti un notikušās diskusijas konstruktīvo raksturu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!