• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai zemniekiem iespējas gan ražot, gan realizēt produkciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas ostu tranzītpozīcijām

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai zemniekiem iespējas gan ražot, gan realizēt produkciju

Saeimas priekšsēdētāja piektdien apmeklēja Centrāltirgu un devās vizītē uz Balvu rajonu

U2.JPG (17694 bytes)
Foto: Uldis Pāže
U1.JPG (14131 bytes)
Foto: A.F.I.

Rīgas Centrāltirgū: a/s “Rīgas Centrāltirgus” izpilddirektors Valdis Karnītis, valdes priekšsēdētāja vietniece Naīna Cibuļska, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks

Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldē: pārvaldes priekšnieks pulkvedis Vladislavs Skromāns iepazīstina Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri ar pārvaldes darbību un veicamajiem uzdevumiem

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre piektdien, 31. oktobrī, apmeklēja Rīgas Centrāltirgu, kur iepazinās ar pašreizējo situāciju tirgū, pievēršot uzmanību Latvijas zemnieku iespējām pārdot pašu saražoto produkciju.

Pēc tam Saeimas priekšsēdētāja devās uz Balvu rajonu, kur Balvu rajona padomē tikās ar rajona pašvaldību vadītājiem, uzņēmējiem un valsts iestāžu vadītājiem.

Tikšanās laikā pārrunātas Latgales reģiona attīstības perspektīvas, akcentējot tieši Latvijas pierobežas teritoriju attīstības nepieciešamību. Rajona pārstāvji ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri dalījās pieredzē un problēmās, kas saistītas ar dažādu uzņēmējdarbības, izglītības un vides projektu īstenošanu. Daudz tika runāts par veselības aprūpes reformu un administratīvi teritoriālo reformu, vēršot uzmanību uz to, ko no šīm reformām iegūs un ko zaudēs iedzīvotāji.

I.Ūdre tika iepazīstināta arī ar Balvu rajona padomes uzņēmējdarbības un tūrisma atbalsta centra darbību. Balvu rajona padomes priekšsēdētāja Regīna Kuļša un pārējie klātesošie aicināja Ingrīdu Ūdri kļūt par rajona krustmāti, lai kopīgiem spēkiem veicinātu Balvu rajona izaugsmi.

U6.JPG (11407 bytes)
Balvu rajona padomes izpilddirektors Andris Kazinovskis, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un Balvu rajona padomes priekšsēdētāja Regīna Kuļša tikšanās laikā ar pašvaldības, valsts iestāžu vadītājiem un uzņēmējiem

Darba vizītes gaitā Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja SIA “Igaunis”, kas nodarbojas ar guļbūvju izgatavošanu. I.Ūdre pārliecinājās, ka Balvu rajonā ir spēcīgi uzņēmēji, kas spēj nodrošināt darba vietas un atrast noieta tirgu saražotajai produkcijai.

Dienas otrajā pusē Saeimas priekšsēdētāja viesojās Šķilbēnu pagasta zemnieku saimniecībā “Kotiņi”, kurā nodarbojas tikai ar lauksaimniecību — dažādu graudaugu kultūru audzēšanu. Zemnieku saimniecības īpašnieks Aldis Ločmelis pastāstīja par graudaugu kopšanas un realizācijas iespējām, SAPARD programmu izmantošanu, kā arī norādīja uz grūtībām, kas jāpārvar rajona zemniekiem, lai pašreizējā situācijā izdzīvotu.

Saeimas priekšsēdētāja tikās arī ar Valsts robežapsardzes Viļakas pārvaldes vadību un apmeklēja valstī pirmo muitas posteni — Vientuļu robežkontroles punktu.

Noslēgumā I.Ūdre tikās ar Balvu rajona “Centriskās partijas “Latvijas zemnieku savienība”” nodaļas biedriem, uzklausot viņu viedokļus par LR 8. Saeimas darbu un rajona aktualitātēm.

 

Saeimas preses dienests

U4.JPG (13456 bytes)
Ingrīdai Ūdrei šā gada ražu izrāda z/s “Kotiņi” īpašnieks Aldis Ločmelis (attēlā pa kreisi); par guļbūvju izgatavošanu stāsta SIA “Igaunis” vadītājs Pēteris Igaunis (augšējā attēlā); Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre — pirmā valsts augstā amatpersona Vientuļu robežkontroles punktā Foto: Uldis Pāže
U5.JPG (13481 bytes)
U3.JPG (16300 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!