• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Eiropola līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2003., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO pārstāvja vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

31.10.2003., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Eiropola līgumu

Latvijas iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Eiropas Policijas biroja direktors Jirgens Storbeks piektdien, 31. oktobrī, parakstīs Latvijas Republikas un Eiropas Policijas biroja (Eiropola) līgumu par sadarbību.

Līgums ar Eiropolu ir nepieciešams, lai aktivizētu un padarītu efektīvāku sadarbību ar Eiropolā ietilpstošajām dalībvalstīm cīņā pret visām organizētās noziedzības formām. Līguma mērķis ir radīt tiesisko pamatu Latvijas un Eiropola sadarbībai noziedzīgo nodarījumu apkarošanā, īpaši apmainoties ar stratēģisko un operatīvo informāciju un veidojot regulārus kontaktus starp līgumslēdzējām pusēm.

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis norāda, ka līdz ar Eiropola līguma parakstīšanu būs pabeigta un juridiski nostiprināta Latvijas Valsts policijas iestāšanās starptautiskajās tiesībaizsardzības sistēmās. “Uzskatu to par apliecinājumu Valsts policijas profesionālajām spējām un gatavībai darboties starptautiskā līmenī. Ceru, ka mūsu policisti īsā laikā kļūs par labiem partneriem saviem Eiropas kolēģiem,” pauda ministrs. Iekļaušanās Eiropola darbībā ne vien ļaus izmantot šīs organizācijas sniegtās iespējas informācijas apmaiņā un sadarbībā, kā arī finansiālo palīdzību, bet arī prasīs no Latvijas policijas nepārtrauktu profesionālo prasmju pilnveidošanu un informācijas sistēmu attīstīšanu, uzsvēra M. Gulbis.

Līgumu ar Eiropolu 25.jūnijā apstiprināja Ministru kabinets. Ar 2003.gada 1.maiju Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes struktūrā ir izveidota Starptautiskās sadarbības pārvalde (SSP), kas cita starpā darbosies arī kā valsts kontaktpunkts sadarbībai ar Eiropolu.

Eiropols līdzīgus līgumus ir parakstījis ar Igauniju, ASV, Norvēģiju, Islandi, Poliju, Čehiju, Ungāriju, Slovēniju, kā arī ar Interpolu. 2003.gada 30.oktobrī tiks parakstīts līgums arī ar Lietuvu.

Eiropols ir Eiropas tiesību aizsardzības organizācija, kuras mērķis ir uzlabot dalībvalstu kompetento institūciju darbības efektivitāti un sadarbības mehānismu cīņā pret terorismu, nelegālu narkotisko vielu apriti un citām starptautiskās organizētās noziedzības formām. Eiropola darbību regulē Eiropola mandāts, kas iekļauts Konvencijā par Eiropas Policijas biroja izveidi.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!