• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas finiera" optimizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2003., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas Valsts kanceleju sadarbību

Vēl šajā numurā

30.10.2003., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas finiera” optimizāciju

AS “Latvijas finieris” veido jaunu bērza koksnes pārstrādes kompleksu Bolderājā, kura jauda būs 60 000 kubikmetru apaļkoku gadā. Plānotās investīcijas — 1,3 miljoni latu. Tādēļ LF ir izveidota jauna struktūrvienība — zāģētava “Birze” uzņēmuma Bolderājas rūpnieciskajā zonā, kurā jau ir saplākšņu ražotne “Lignums”, saplākšņu pārstrādes rūpnīca “Hapaks”, iekārtu rūpnīca (metālapstrāde) un koklaukums ar bērza finierkluču šķirošanas līniju.

Savu Mīlgrāvja meitasuzņēmumu firma gatavojas pārdot. “Nav normāli, ka kokzāģētava atrodas vienā Daugavas krastā, bet baļķu pieņemšanas un šķirošanas līnijas otrā krastā, tādējādi ir lieli tēriņi šo balķu transportēšanai,” uzsver AS “Latvijas finieris” prezidents Juris Biķis, norādot, ka tādējādi izdosies ietaupīt. “Birzes” ražoto produkciju paredzēts izmantot uzņēmuma mēbeļu ražotnē, kā arī to eksportēt. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, jaunais bērza pārstrādes komplekss gadā varēs saražot produkciju apmēram četru miljonu latu vērtībā. Jaunajā ražotnē plānots nodarbināt apmēram 130 strādājošo, no kuriem liela daļa būs tie, kuri jau pašlaik nodarbojas ar bērza zāģēšanu Mīlgrāvī. “Zāģētava tiek radīta, lai izveidotu vienotu bērza pārstrādes kompleksu, lai spētu racionāli izmantot dažādu sortimentu bērza apaļkoksni, kā arī iegūt lielāku stabilititāti, it īpaši svārstīgajā apaļkoku tirgū, galvenajai — saplākšņu ražošanai,” skaidro J. Biķis.

Pašlaik gadā LF patērē nedaudz vairāk par 0,6 miljoniem kubikmetru bērza apaļkoksnes, taču paredzēts, ka šis patēriņš pieaugs līdz 0,7 miljoniem kubikmetru. Tāpēc, lai iegūtu lielāku stabilitāti bērza sortimentu sagādē, LF aktīvāk iesaistīsies privāto un valsts mežu bērzu cirsmu izstrādē. Ieskaitot mežizstrādi, LF kopējais bērza apaļkoksnes gada apgrozījums 2004. gadā plānots 0,8 miljonu un kopējais apaļkoksnes apgrozījums, ieskaitot citu sugu kokus, 1,1 miljona kubikmetru apjomā.

Pēc “DIENAS BIZNESA” informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!