• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sagrautās Irākas atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2003., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Par grozījumiem domes 2000.gada 21.decembra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības nodevām Daugavpils pilsētā"

Vēl šajā numurā

29.10.2003., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sagrautās Irākas atjaunošanu

Spānijas Ārējās tirdzniecības institūts Spānijas valdības vārdā 23.oktobrī Madridē rīkoja konferenci “Par privātā sektora lomu jaunās Irākas izveidē”. Konferences mērķis bija veicināt uzņēmēju interesi par Irākas atjaunošanas procesu.

Tā kā konference vairāk bija domāta privātā sektora pārstāvjiem, Ekonomikas ministrija aicināja uz konferenci doties četrus Latvijas uzņēmējus, kas jau agrāk bija interesējušies par iespēju piedalīties Irākas atjaunošanā. Lai pēc atgriešanās no konferences varētu informēt visus interesentus par jaunumiem Irākā un šajā konferencē pārrunātajiem jautājumiem, uz konferenci devās arī Ekonomikas ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Ilze Beināre.

Konferences laikā tika sniegts detalizēts ieskats pašreizējā situācijā Irākā no ekonomiskā, politiskā, drošības un finanšu viedokļa, kā arī Irākas valdības pārstāvju un Irākas pārvaldes padomes locekļu informācija par Irākas rekonstrukcijas gaitu.

Irākas tirdzniecības ministrs, enerģētikas ministrs, māju ministrs, Irākas Rekonstrukcijas attīstības padomes telekomunikāciju jomas pārstāve, Irākas Biznesa padomes priekšsēdētājs, Irākas Nacionālās pārvaldes padomes loceklis raksturoja pašreizējo situāciju, Irākas tagadējās un nākotnes vajadzības.

Irākā pašreiz sākas pāreja no plānveida ekonomikas uz brīvā tirgus ekonomikas principiem. Irāka cenšas piesaistīt investorus, garantējot tiem tādus pašus nosacījumus kā pašmāju uzņēmējiem, tāpēc tiek radikāli mainīta likumdošana. Tiek izstrādāta jauna konstitūcija, to paredzēts apstiprināt jau šogad, bet 2004.gadā – ievēlēt jaunu valdību.

Irākas pārstāvji uzsvēra, ka ik sektorā nepieciešamas investīcijas un atjaunošana – visi sektori ir gatavi sadarbībai.

Lai uzlabotu drošības situāciju valstī, Irākā amatā iecelts jauns iekšlietu ministrs, kura galvenais uzdevums ir policijas reorganizācija.

Konferencē sastaptie Irākas pārstāvji bija labi informēti par Latviju un atzinīgi novērtēja Latvijas pieredzi valsts pārveidē – pāreju no plānveida uz tirgus ekonomiku, demokrātijas principu iedibināšanu utt.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!