• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Atļaujas izsniegšanas kārtības muitas brokeru darbībai, to uzskaiti un kontroli" apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2003., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru izlaišanu

Vēl šajā numurā

29.10.2003., Nr. 151

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 1578

Pieņemts: 23.10.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.1578

Rīgā 2003. gada 23. oktobrī

Par “Atļaujas izsniegšanas kārtības muitas brokeru darbībai, to uzskaiti un kontroli” apstiprināšanu

1. Pamatojoties uz Muitas likuma XXIV nodaļu “Muitas brokers” un Ministru kabineta 2003.gada 1.jūlija noteikumiem Nr.347 “Noteikumi par muitas brokeriem”, apstiprinu “Atļaujas izsniegšanas kārtību muitas brokeru darbībai, to uzskaite un kontrole”.

2. Atzīt par spēku zaudējušu ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora 1998.gada 17.novembra rīkojumu Nr.643 apstiprināto instrukciju “Atļaujas izsniegšanas kārtība muitas brokeru darbībai, to uzskaite un kontrole”.

3. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pirmais vietnieks,

Galvenās muitas pārvaldes direktors M.Tols

Atļaujas izsniegšanas kārtība muitas brokeru darbībai, to uzskaite un kontrole

1. Atļauju muitas brokera darbībai (turpmāk — atļauja) var saņemt Latvijas Republikas fiziskā persona, kura atbilst Ministru kabineta 2003.gada 1.jūlija noteikumu Nr.347 “Noteikumi par muitas brokeriem” 5.punktā minētajiem kritērijiem vai Latvijas Republikas juridiskā persona, kura atbilst šo noteikumu 6.punktā minētajiem kritērijiem.

2. Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk — VID) ir tiesīgs pieņemt lēmumu par:

2.1. atļaujas izsniegšanu;

2.2. atļaujas apturēšanu uz laiku līdz trīs mēnešiem, ja ir pamatotas aizdomas, ka muitas brokers neievēro normatīvajos aktos noteikto kārtību;

2.3. atļaujas anulēšanu, ja tā izsniegta, pamatojoties uz nepilnīgām vai nepatiesām ziņām, kurām ir būtiska nozīme lēmuma pieņemšanā par atļaujas izsniegšanu;

2.4. atļaujas atsaukšanu, ja muitas brokers neievēro Muitas likumā noteikto kārtību, kā arī gadījumos, kad muitas brokers tiek atzīts par maksātnespējīgu.

3. VID Galvenās muitas pārvaldes Muitošanas metodikas daļas Atļauju uzraudzības nodaļa (turpmāk — nodaļa) izskata pieteikumus atļaujas saņemšanai, ja pieteikuma iesniedzējs:

3.1. atbilst šīs kārtības 1.punktā minētajiem nosacījumiem un pieteikumā norādījis personas, kura saņēmusi sertifikātu, vārdu, uzvārdu un personas kodu, sertifikāta numuru, izsniegšanas vietu un datumu;

3.2. rakstiski apliecinājis, ka persona, kura saņēmusi sertifikātu nav krimināli sodīta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tautsaimniecībā un gada laikā nav atkārtoti sodīta par administratīviem pārkāpumiem muitas jomā, kas saistīti ar muitas maksājumu apmēra samazināšanu;

3.3. iesniedzis uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) statūtu un reģistrācijas apliecības notariāli apstiprinātu kopiju un sertificētās personas personu apliecinoša dokumenta kopiju (juridiska persona);

3.4. iesniedzis personas apliecinoša dokumenta kopiju (fiziska persona);

3.5. iesniedzis VID reģionālās iestādes, kur pieteikuma iesniedzējs reģistrējies kā nodokļu maksātājs, izziņu, kas apliecina, ka līdz pieteikuma iesniegšanas dienai samaksāti normatīvajos aktos noteiktie obligātie maksājumi, nav parādu valsts vai pašvaldību budžetā un iepriekšējā gada laikā ievēroti nodokļu maksāšanas termiņi;

3.6. iesniedzis bankas vai apdrošināšanas sabiedrības vēstuli, kas apliecina iespēju saņemt vispārējo galvojumu, ne mazāku par 200 000 latu, muitas parāda vai iespējamā muitas parāda segšanai, kas saistīts ar preču pagaidu uzglabāšanu un muitas režīmiem.

4. Pieteikumu nodaļa izskata 15 dienu laikā no tā saņemšanas dienas.

5. Ja pieteikuma iesniedzējs neatbilst šajā kārtībā minētajām prasībām, nodaļa sagatavo lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju. Par atteikuma iemeslu nodaļa piecu darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas rakstiski paziņo pieteikuma iesniedzējam, norādot lēmuma pamatojumu un pārsūdzēšanas kārtību.

6. Ja pieteikuma iesniedzējs atbilst šajā kārtībā minētajām prasībām, nodaļa sagatavo lēmumu par atļaujas izsniegšanu un par to piecu darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas rakstiski paziņo pieteikuma iesniedzējam.

7. Nodaļa atļauju (1.pielikums) izsniedz piecu darbdienu laikā pēc tam, kad atļaujas saņēmējs iesniedzis galvojumu muitas parāda vai iespējamā muitas parāda segšanai un maksājumu apliecinošu dokumentu par to, ka samaksāta valsts nodeva par speciālo atļauju (licenci) muitas brokera darbībai saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumu Nr.48 “Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem” 1.12.apakšpunktu — Ls 250.

8. Atļauju paraksta VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Galvenās muitas pārvaldes direktors. Atļauja stājas spēkā tās izsniegšanas dienā vai atļaujā norādītajā datumā.

9. Muitas brokeru sarakstu publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

10. Pēc atļaujas saņemšanas muitas brokers VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas datu uzskaites un analīzes daļā iesniedz pieteikumu programmas “Muitas brokeru muitas maksājumu pieteikums” WWW saskarnes lietotāja identifikatora (paroles) saņemšanai.

11. Saņemot rakstisku iesniegumu, kurā norādīts personas vārds, uzvārds, personas kods un elektroniskā pasta adrese, VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas datu uzskaites un analīzes daļa 15 dienu laikā piešķir muitas brokeram programmas “Muitas brokeru muitas maksājumu pieteikums” WWW saskarnes lietotāja identifikatoru (paroli).

12. Pamatojoties uz VID rīkojumu par atļaujas izsniegšanu, VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļa veic muitas brokera maksājumu uzskaiti un samaksas kontroli.

13. Muitas brokeri, kuri līdz minētās kārtības spēkā stāšanās dienai nav saņēmuši programmas “Muitas brokeru muitas maksājumu pieteikums” WWW saskarnes lietotāja identifikatoru (paroli), programmas lietotāja tiesības saņem trīs mēnešu laikā no kārtības spēkā stāšanās dienas.

14. Muitas brokeri, kuri nav saņēmuši programmas “Muitas brokeru muitas maksājumu pieteikums” WWW saskarnes lietotāja identifikatoru (paroli), piemērojot muitas procedūru — izlaišana brīvam apgrozījumam, līdz katra mēneša 15.datumam iesniedz VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļai pārskatu par savu darbību pārskata periodā (2.pielikums). Maksājumu dokumentos mērķa laukā “Maksājuma mērķis” obligāti jānorāda vienoto administratīvo dokumentu (VAD) numuri.

15. Pēc VID Galvenās muitas pārvaldes pirmā rakstiskā pieprasījuma muitas brokeris iesniedz papildu informāciju par saviem darījumiem un personām, kuras saņēmušas sertifikātus, kā arī informāciju par sertifikātu derīguma termiņu.

16. Muitas brokeru, kuru atļaujas izsniegtas līdz šīs kārtības spēkā stāšanās dienai, maksājumu uzskaiti un kontroli veic VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļa.

 

1.pielikums

1-1578 COPY.GIF (71440 bytes)

2.pielikums

2-1578 COPY.GIF (33230 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!