• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par holandieša lielajām izredzēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2003., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompensācijām Hābsburgu dzimtai

Vēl šajā numurā

22.10.2003., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par holandieša lielajām izredzēm

Holandes ārlietu ministrs Jāps de Hops Šēfers pašlaik ir visreālākais kandidāts, lai kļūtu par Džordža Robertsona pēcnācēju. De Hops Šēfers var rēķināties ar Savienoto Valstu un lielāko Eiropas valstu atbalstu. Mazākās valstis, tai skaitā arī Polija, atbalstīs saskaņoto lielvalstu viedokli.

Holandietis varētu samierināt ASV ar Franciju un Vāciju. viņa valsts atbalstīja ASV politiku Irākā, taču neparakstīja plaši pazīstamo “astoņu vēstuli”, kas izsauca Francijas un Vācijas nosodījumu.

Formāli jauno ģenerālsekretāru ievēl Ziemeļatlantijas Padome, kurā ietilpst 19 NATO dalībvalstu valdību pārstāvji. Kandidāta vārds nekad oficiāli netiek minēts. Tikai tad, kad politisko konsultāciju rezultātā kļūst skaidrs, ka kandidāts var rēķināties ar dalībvalstu vairuma atbalstu, notiek balsošana.

55 gadus vecais Jāps de Hops Šēfers kopš pagājušā gada jūlija ir Holandes ārlietu ministrs. Premjera Jana Petera Balkenendes valdībā viņš pārstāv kristīgos demokrātus. Astoņdesmitajos gados Šēfers bija Holandes pārstāvniecības NATO vadītājs.

Džordžs Robertsons vēlas beigt savu četru gadu ilgo amata periodu un atvadīties no politikas. Viņš kļūs par britu telekomunikāciju kompānijas “Cable &Wireless” viceprezidentu. “Viņš vēlas vairāk laika pavadīt ar sievu un bērniem un nopelnīt vairāk naudas,” laikrakstam teica kāds diplomāts.

Pēc “RZECZPOSPOLITA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!