• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijā: Par nacionālboļševiku organizācijas "Pobeda" valdes priekšsēdētāju Vladimiru Lindermanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2003., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Goda konsulātu Ziemeļnorvēģijā

Vēl šajā numurā

21.10.2003., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijā:

Par nacionālboļševiku organizācijas “Pobeda” valdes priekšsēdētāju Vladimiru Lindermanu

Ārlietu ministrija ir pievērsusi uzmanību pagājušonedēļ izskanējušajai informācijai, ka nesen likvidētās nacionālboļševiku sabiedriskās organizācijas “Pobeda” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Lindermans Krievijā ir atbrīvots no apcietinājuma, neraugoties uz Latvijas varas iestāžu nosūtīto lūgumu Krievijai izdot viņu Latvijai, pamatojoties uz 1994. gada 17. decembra Līgumu starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju par savstarpējo tiesisko palīdzību civilajās, ģimenes un krimināllietās un Eiropas Padomes konvenciju par izdošanu.

Pēc Ārlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, V. Lindermana atbrīvošanu Krievijas Federācijas varas iestādes pamato ar it kā pret V. Lindermanu vērstu vajāšanu viņa politiskās darbības un politisko uzskatu dēļ. Šāds atzinums ir pretrunā ar Krievijas Federācijas varas iestāžu iepriekšējo rīcību, 2003. gada 21. jūlijā pieņemot lēmumu par bēgļa statusa piešķiršanas atteikšanu V. Lindermanam, līdz ar to būtībā atzīstot, ka V. Lindermans Latvijā netiek vajāts viņa politiskās darbības un politisko uzskatu dēļ. Tāpēc Krievijas Federācijas varas iestāžu rīcība ir pilnīgi neizprotama, ņemot vērā arī to, ka V. Lindermans Latvijā tiek apsūdzēts par nopietnu un bīstamu noziegumu – aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un mainīt tās iekārtu, kā arī par ievērojama sprāgstvielu daudzuma neatļautu glabāšanu.

Ārlietu ministrija pauž bažas, ka šis Krievijas Federācijas varas iestāžu lēmums ir pakļauts īslaicīgai politiskai konjuktūrai, nevis tiesiskas valsts darbības principiem.

Ārlietu ministrija izsaka neizpratni par to, ka Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra joprojām nav saņēmusi oficiālu atbildi no Krievijas Federācijas par V. Lindermana izdošanas lūguma izpildi. Ārlietu ministrija aicina Krievijas Federāciju nekavējoties informēt Latviju par pieņemto lēmumu V. Lindermana izdošanas Latvijai lietā un tā pamatojumu.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!