• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par korupcijas atklāšanu, izmeklēšanu un tiesāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2003., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Francijas kopinteresēm

Vēl šajā numurā

21.10.2003., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par korupcijas atklāšanu, izmeklēšanu un tiesāšanu

ASV vēstniecība sadarbībā ar ASV Tieslietu departamenta biroju, kas māca un sniedz palīdzību ārvalstu tiesnešiem un prokuroriem, no 14. līdz 16.oktobrim Rīgā organizēja trīs dienu semināru par valsts iestāžu korupcijas atklāšanu, izmeklēšanu un tiesāšanu.

Amerikāņu delegācijas sastāvā bija ASV reģionālās tiesas tiesnesis, divi federālie prokurori, Federālā slepenās izmeklēšanas biroja speciālists, kā arī Ģenerālās inspekcijas biroja izmeklētājs. Visiem ekspertiem ir ievērojama pieredze valsts iestāžu korupcijas izmeklēšanā un tiesvedībā ASV. Seminārā viņi dalījās informācijā ar Latvijas kolēģiem par korupcijas izmeklēšanas stratēģijām un metodēm.

Seminārā piedalījās četrdesmit pieci dalībnieki no dažādām Latvijas iestādēm. Dalībnieku skaitā bija Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns, Ģenerālprokuratūras virsprokurors Modris Adlers, kā arī KNAB direktora vietnieks Valdis Pumpurs. Viens no semināra pamatuzdevumiem bija dot iespēju izmeklētājiem, prokuroriem un tiesnešiem tikties un pārrunāt ar korupcijas gadījumu izmeklēšanu Latvijā saistītās aktualitātes.

14. oktobrī seminārā uzrunas teica Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Gunārs Kūtris un KNAB direktora pienākumu izpildītāja Juta Strīķe. Abās runās tika uzsvērts, ka ļoti nozīmīgi attīstīt erudīciju korupcijas izmeklēšanā, apkarošanā un tiesvedībā. Nākamo mēnešu laikā, ilgtermiņa sadarbības ietvaros, ASV vēstniecība un Tieslietu ministrija plāno rīkot vēl vairākus seminārus likuma varas jomā.

ASV vēstniecība Rīgā, Preses un kultūras nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!