• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par topošo amatmeistaru varēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2003., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80086

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

Vēl šajā numurā

21.10.2003., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par topošo amatmeistaru varēšanu

Amatniecības vidusskolas audzēkņi piecu gadu laikā ir izgatavojuši altārus 18 Latvijas baznīcām. Pirmo altāri topošie meistari izgatavoja Priekules baznīcai, savukārt šogad baznīcas altāris tika izgatavots Malnavas Romas katoļu baznīcai Kārsavā. Gan pašu altāri, gan vairākus citus interjera elementus izgatavojuši skolas kokapstrādes nodaļas audzēkņi, daļai no kuriem tas bija diplomdarbs. Sākumā licies, ka izgatavot pasūtījumu nebūs iespējams, taču projekta realizācijas gaitā domas mainījušās. Audzēkņi, izpētot romānikas stila baznīcu altārus, paši izstrādāja skices. Altāra un pārējā interjera izveidē izmantoti 80 kubikmetri kokmateriālu. Darbi tika uzsākti pērnā gada rudenī, bet jau šovasar altāris tika uzstādīts.

Realizējot šādus projektus, ieguvēji ir ne tikai skolas audzēkņi, bet arī baznīcas, kas iegūst jaunu veidolu. Sākumā skola pati meklējusi šādu projektus, tagad situācija ir mainījusies un skola tiek aicināta veidot altārus un citus baznīcu interjera elementus. Tas pierāda skolas audzēkņu darba augsto kvalitāti.

Pēc LETAS informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!