• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sekmīgu Federatīvās Vācijas attīstību

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krieviju

2003.gada 15.oktobrī stājās spēkā Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgums par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās.

Līgumslēdzējas puses vienojušās īstenot pasākumus, lai vienkāršotu muitas formalitātes, tādējādi atvieglojot un paātrinot preču pārvietošanu starp abām valstīm.

Līgums paredz sadarbību arī informācijas apmaiņā. Pēc savas iniciatīvas vai pieprasījuma muitas iestādes sniegs viena otrai visu informāciju, kas varētu nodrošināt precizitāti muitas maksājumu iekasēšanā un importa, eksporta un tranzīta aizliegumu un ierobežojumu piemērošanā. Pēc pieprasījuma muitas iestādes savstarpēji apmainīsies ar informāciju par preču pārvietošanu starp abām valstīm. Muitas iestādes darīs viena otrai zināmu visu muitas noteikumu pārkāpumu atklāšanai nepieciešamo informāciju, tai skaitā par zināmām vai aizdomās turamām personām, kuras iesaistītas nelikumīgās darbībās, par transportlīdzekļiem, kas tiek izmantoti pārkāpumu izdarīšanā, kā arī precēm, kas ir nelikumīgas pārvietošanas objekti. Saskaņā ar līgumu muitas dienesti veiks arī šo personu, transportlīdzekļu un preču uzraudzību. Abu valstu muitas apņēmušās dalīties informācijā arī par jauniem veidiem un līdzekļiem, kas tiek izmantoti pārkāpumu izdarīšanā.

Līgums paredz sadarbību arī paaugstināta riska preču (ieroču, munīcijas, mākslas un antikvāru priekšmetu, cilvēka veselībai bīstamu vielu u.c.) nelikumīgas pārvietošanas novēršanas pasākumu īstenošanā, izmeklēšanā un citos aspektos.

Būtiski, ka savstarpējās sadarbības līguma ietvaros no vienas valsts muitas dienesta iegūto informāciju un apstiprinātas muitas dokumentu kopijas otrā valstī var lietot kā pierādījumu tiesā vai administratīvajās iestādēs. Tas ir papildu instruments cīņā pret nelikumīgu preču pārvietošanu pāri muitas robežām.

Līgums par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās tika parakstīts Rīgā 2002.gada 22.aprīlī.

Marika Līdaka, VID Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!