• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rietumeiropas savienības delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgu bez sociālās spriedzes

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rietumeiropas savienības delegācijas vizīti Latvijā

Vakar, 15. oktobrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas, Ārlietu komisijas un Rietumeiropas savienības asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar Rietumeiropas savienības asamblejas Aizsardzības komitejas delegāciju, kas uzturējās Latvijā vienas dienas vizītē.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa Rietumeiropas savienības asamblejas Aizsardzības komitejas delegāciju iepazīstināja ar komisijas pārziņā esošajām jomām – valsts aizsardzību un valsts iekšējo drošību, kā arī ar galvenajiem uzdevumiem – likumdošanas veidošanu valsts aizsardzībā un iekšlietās. Kā spilgts piemērs tika minēts Valsts aizsardzības finansēšanas likums, kas paredz līdz 2008. gadam aizsardzības vajadzībām tērēt divus procentus no iekšzemes kopprodukta gadā. A. Laksa pastāstīja par paveikto Latvijas likumdošanas aktu saskaņošanā ar NATO un stabila valsts aizsardzības finansējuma nodrošināšanā, gatavojoties integrācijai Ziemeļatlantijas aliansē. Komisijas priekšsēdētājs arī informēja par parlamentārās kontroles īstenošanu pār militārajām struktūrām, lai aizsardzībai atvēlētie valsts budžeta līdzekļi tiktu izlietoti lietderīgi un ar maksimālu atdevi.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere uzsvēra mūsu valsts sasniegtos mērķus ārpolitikā saistībā ar Eiropas drošības un aizsardzības politiku, iestāšanos NATO un sadarbību tās ietvaros. Kā vienu no svarīgākajām Latvijas ārpolitikas prioritātēm Ārlietu komisijas priekšsēdētāja minēja labu attiecību nostiprināšanu ar kaimiņvalstīm. I.Vaidere izteica nožēlu par Krievijas Valsts domes pausto retoriku par, viņuprāt, minoritāšu tiesību neievērošanu Latvijā. Viņa arī akcentēja, ka Latvija iestājas par labām kaimiņattiecībām ar Krieviju. “Krievijai ir daudz gaišu politiķu, ar kuriem Latvijas parlamentārieši gribētu izveidot labu sadarbību,” izteicās I. Vaidere.

Savukārt Rietumeiropas savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Strazdiņš atzina, ka Latvijai ir svarīga sadarbība ar Rietumeiropas savienības asambleju jautājumos par Eiropas identitātes palielināšanu drošības jomā. “Tikai dzīvojot drošā valstī, mēs varam pilnvērtīgi attīstīties un būt pilntiesīga Eiropas Savienības dalībvalsts,” uzsvēra J.Strazdiņš.

Tikšanās gaitā pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar mūsu valsts nostāju miera uzturēšanā, kā piemēru minot Latvijas piedalīšanos demokrātisko procesu atjaunošanā pēckara Irākā.

Sarunas noslēgumā Latvijas puse atbildēja uz Rietumeiropas savienības asamblejas pārstāvju jautājumiem.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!