• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Attīstības plāna vadības grupas apspriedi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs:
Vizītē Vidzemē par uzņēmējdarbības tālāko attīstību un problēmām

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Attīstības plāna vadības grupas apspriedi

Vakar, 15.oktobrī, Finanšu ministrijā notika Attīstības plāna vadības grupas sēde, kurā sniegta detalizēta informācija par Latvijas sarunām ar Eiropas Komisiju (EK) par Latvijas Attīstības plānu. Vadības grupā ir iesaistīto ministriju, plānošanas reģionu, pašvaldību un citu institūciju pārstāvji, kas konstruktīvi apsprieda Attīstības plāna nostādnes un nepieciešamos papildinājumus, kā arī tālāko darbību, gatavojoties struktūrfondu apguvei.

Pagājušajā nedēļā Briselē turpinājās Latvijas sarunas ar EK par Latvijas Attīstības plānu, tā komentāriem un nepieciešamajiem papildinājumiem. EK kopumā nav būtisku iebildumu pret šo dokumentu un tā nostādnēm, un EK ir pamatā akceptējusi struktūrfondu līdzekļu proporcionālo sadalījumu starp plānā iekļautajām prioritātēm un līdzekļu vispusīgu reģionālo pieejamību ar mērķi mazināt reģionālās attīstības atšķirības Latvijā.

Nākamās sarunas ar EK par Latvijas Attīstības plānu notiks vēl 30.oktobrī, un paredzams, ka Vienotais programmdokuments, ko EK sagatavo uz akceptēta Attīstības plāna bāzes un kas ir pamats struktūrfondu līdzekļu piešķiršanai ES dalībvalstij, tiks apstiprināts līdz šā gada beigām.

Vienotā programmdokumenta papildinājums, ko sagatavo un apstiprina Latvija un kurā ir jau detalizētāk aprakstīti visi prioritātēs iekļautie pasākumi un to realizācijas ceļi, varētu tikt sagatavots nākamā gada janvāra vidū.

Latvijas galvenie mērķi, kas definēti Attīstības plānā, ir līdzsvarotas valsts attīstības veicināšana, infrastruktūras attīstība, biznesa vides un cilvēkresursu attīstība.

EK ir akceptējusi Latvijas piedāvāto finansējuma sadalījumu starp prioritātēm.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!