• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tirgus "Latgalīte" darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmējdarbības riska nodevas izmantojumu

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tirgus “Latgalīte” darbību

Ņemot vērā policijas regulāri konstatētos autortiesību un blakustiesību pārkāpumus tirgus “Latgalīte” teritorijā Rīgā, Sadovņikova ielā 9a, iekšlietu ministrs Māris Gulbis trešdien, 15. oktobrī, nosūtīja Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram ierosinājumu apsvērt iespēju atņemt šim tirgum tirgus statusu un to slēgt.

Vēstulē Rīgas mēram ministrs norāda, ka, neraugoties uz regulāri veiktajiem reidiem, “Latgalītes” teritorijā jau ilgāku laiku nav iespējams nodrošināt Latvijas Republikas tiesību normu ievērošanu, īpaši autortiesību un blakustiesību nelikumīgas izmantošanas jomā. 2003. gadā Ekonomikas policija pārbaudēs dažādās tirdzniecības vietās izņēmusi 38 815 vienības autortiesību un blakustiesību objektu 661 165 latu vērtībā, no tiem gandrīz puse (17 390 objekti Ls 326 513 vērtībā) izņemti tieši tirgus “Latgalīte” teritorijā.

Ministrs arī norāda, ka saskaņā ar MK 1998. gada 6. oktobra noteikumiem Nr. 388 “Noteikumi par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos” tirgus statusu piešķir un atņem attiecīgās pilsētas vai pagasta padome, bet par tirdzniecības vietu izmantošanas kārtības ievērošanu ir atbildīgs tirgus pārvaldītājs – Uzņēmumu reģistrā reģistrēts komersants, kas veic tirgus teritorijas, būvju un aprīkojuma apsaimniekošanu un organizē tirgus darbību.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!