• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Eiropas Parlamenta vēlēšanu sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.466

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Eiropas Parlamenta vēlēšanu sakarā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 15. oktobrī, Rīgas pilī tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru.

Sarunā prezidente pateicās CVK par ieguldīto darbu, organizējot tautas nobalsošanu par valsts dalību ES, un sveica ar tās sekmīgajiem rezultātiem.

Tika pārrunāta situācija, kas saistīta ar Eiropas Parlamenta vēlēšanu rīkošanu. A.Cimdars atzīmēja, ka vairākkārt ir darījis izpildvarai zināmu to, ka vēlēšanu organizēšanai ir jāizveido vēlētāju reģistrs un jāpieņem likums par Eiropas Parlamenta vēlēšanām, uz kura pamata arī varētu veikt aprēķinu par nepieciešamajiem līdzekļiem no valsts budžeta. Tā kā likumdošana šajā jautājumā nav pieņemta, CVK nav legāla pamata izdarīt aprēķinus, lai pieprasītu līdzekļus Finanšu ministrijā, skaidroja A.Cimdars.

Prezidente sacīja, ka situācija ir steidzami jārisina, iesaistoties atbildīgajām izpildvaras institūcijām, lai garantētu Latvijā Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisi nākamā gada jūnijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!