• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Vizītē par ES konstitūciju un ES ekonomisko un politisko attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un Latvijas nodokļu informācijas apmaiņas sistēmu

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Vizītē par ES konstitūciju un ES ekonomisko un politisko attīstību

Ministru prezidents Einars Repše ceturtdien, 16. oktobrī, piedalīsies Starpvaldību konferencē un pēc tam 16. un 17.oktobrī Eiropas Savienības (ES) Padomes sēdē.

16.oktobrī Starpvaldību konferencē pašreizējo un desmit nākamo ES dalībvalstu un valdību vadītāji pārrunās ES konstitūcijas projekta institucionālos jautājumus: Eiropas Komisijas sastāvu un funkcijas, ES Padomes prezidenta un ES ārlietu ministra funkcijas, prezidentūras rotāciju Ministru padomē.

Einars Repše Starpvaldību konferencē paudīs Latvijas nostāju, ka katrai dalībvalstij ir jābūt vienam balsstiesīgajam par noteiktu jomu atbildīgajam komisāram Eiropas Komisijā.

Latvijas pozīcija atzīst nepieciešamību precizēt ES Padomes prezidenta funkcijas, kuras galvenokārt jāsaista ar ES Padomes darba koordinēšanu, un skaidri noteikt ES ārlietu ministra mandātu un statusu, piešķirot viņam tādas pašas balsošanas tiesības kā pārējiem Eiropas Komisijas locekļiem.

Latvijas nostāja paredz izveidot grupu prezidentūru Ministru padomē, kurā piedalītos trīs dalībvalstis un kura gada laikā veiktu prezidentūras funkciju iepriekš noteiktos Eiropas Padomes sastāvos.

Pēc Starpvaldību konferences darbu sāks ES Padome, kurā uzmanība būs veltīta ES ekonomiskai attīstībai, sadarbībai iekšlietās un tieslietās un ES ārējām attiecībām.

Līdz ar Ministru prezidentu Einaru Repši uz Briseli dosies arī ārlietu ministre Sandra Kalniete un finanšu ministrs Valdis Dombrovskis.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Gandarījumā sveicot Latvijas vieglatlēti Jeļenu Prokopčuku

Ministru prezidents Einars Repše 14.oktobrī nosūtījis apsveikuma vēstuli Latvijas vieglatlētei Jeļenai Prokopčukai par izcīnīto trešo vietu prestižajā LaSalle Bank Čikāgas maratonā.

“Čikāgas maratons un Jūsu sasniegtais tajā kārtējo reizi pierādījuši plašajai pasaulei, kas ir Latvija, ko spēj tās sportisti un ko spējam mēs visi!” teikts Ministru prezidenta apsveikuma vēstulē.

E.Repše novēlējis J.Prokopčukai sportisku garu un spēku: “Lai neviena distance neliktos par grūtu un neviens mērķis – par tālu un nesasniedzamu!”

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!