• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas sastāvu un ES ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2003., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EK akceptu Latvijas Attīstības plānam

Vēl šajā numurā

15.10.2003., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas sastāvu un ES ārlietu ministru

Pirmdien, 13.oktobrī, ārlietu ministre Sandra Kalniete piedalījās Starpvaldību konferences otrajā sanāksmē Luksemburgā. Tikšanās laikā 28 valstu ārlietu ministri apsprieda divus ar ES institūcijām saistītus jautājumus — jautājumu par Eiropas Komisiju un tās sastāvu un Eiropas konstitucionālā līguma projektā piedāvāto priekšlikumu par ES ārlietu ministru.

Vairākums valstu joprojām atbalstīja ideju par to, ka katrai valstij ir vajadzīgs pilntiesīgs komisārs. Runājot par komisāru izvirzīšanas procedūru, vairākas valstis, to vidū arī Latvija, neatbalstīja Eiropas konstitucionālajā līgumā piedāvāto priekšlikumu no katras valsts komisāra amatam izvirzīt trīs kandidātus. Tā vietā Latvijas ārlietu ministre S. Kalniete piedāvāja saglabāt pašreizējo kārtību, kas nozīmē, ka katra valsts uz komisāra vietu piedāvā tikai vienu kandidātu.

Ārlietu ministri vienprātīgi atbalstīja Eiropas konventa ideju par Eiropas Savienības ārlietu ministra amata nepieciešamību. Diskusijas joprojām notiek par to, kādām jābūt ES ārlietu ministra funkcijām.

Nākamā Starpvaldību konferences sanāksme ES valstu un valdību vadītāju līmenī ar ārlietu ministru piedalīšanos notiks ceturtdien, 16.oktobrī Briselē ES sammita ietvaros. Latviju tajā pārstāvēs premjerministrs Einars Repše un ārlietu ministre Sandra Kalniete.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!