• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jau drīz Rīgā būs arī Spānijas vēstniecība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.456

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jau drīz Rīgā būs arī Spānijas vēstniecība

Svētdien, 12.oktobrī, Spānija svinēja savas valsts svētkus

Havjers Garigess, Spānijas vēstnieks, – “Latvijas Vēstnesim”

SPANIJA01.JPG (17484 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

— Vēstnieka kungs, pēdējos gados par Spāniju samērā reti dzirdams starptautiskajos plašsaziņas līdzekļos, un tas parasti liecina, ka attiecīgajā valstī viss ir kārtībā.

— Spānijā kopš demokrātijas atjaunošanas bijuši tikai četri premjerministri. Šis fakts iezīmē apskaužamu politiskās stabilitātes rekordu, vienprātības apstākļos būtiski atvieglojot ekonomikas pārkārtošanu. Var teikt, ka Spānija pašlaik ir teicamā stāvoklī un var kalpot par sekmīgu politisko un ekonomisko pārkārtojumu modeli.

— Nav šaubu, ka pozitīvā gaisotne Spānijā ir izdevīga arī mūsu valstu divpusējām attiecībām.

— Latvijas un Spānijas attiecības ir ļoti labas, kā jau starp labiem partneriem. No mūsu puses ir patiesa vēlēšanās stiprināt klātbūtni Latvijā, un jau tuvā nākotnē Spānija atvērs savu vēstniecību Rīgā, tā īstenojot vienu no mūsu ārpolitikas prioritātēm.

— Tas ir īpaši nozīmīgi pašlaik, kad, Latvijai integrējoties Eiropas Savienībā un NATO, mūsu valstu divpusējās attiecības ieies jaunā kvalitātē: Latvija un Spānija būs partneres divās starptautiskajās organizācijās.

— Mans viedoklis šajā jautājumā ir skaidrāks par skaidru. Es uzskatu, ka Latvija ir pieņēmusi divus vēsturiskus lēmumus. Latvija var lepoties ar vēsturisko attīstību, ko esat sasnieguši ar savu neatlaidīgo darbu un valsts sociālo briedumu. Būdams Spānijas vēstnieks Latvijā, esmu liecinieks brīnišķīgam laikam un notikumiem jūsu zemē. Daudzos aspektos es pat saredzu dziļu līdzību starp pozitīvajiem procesiem Latvijā un Spānijā.

Jānis Ūdris, “LV” ārlietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!